Start your family tree now Is your surname Tikkanen?
There are already 106 users and over 8,215 genealogy profiles with the Tikkanen surname on Geni. Explore Tikkanen genealogy and family history in the World's Largest Family Tree.

Tikkanen Genealogy and Tikkanen Family History Information

‹ Back to Surnames Index

Create your Family Tree.
Discover your Family History.

 • Build your family tree online
 • Share photos and videos
 • Smart Matching™ technology
 • Free!
view all

Profiles

 • Eeva-Riitta Siitonen
  Eva-Riitta Siitonen (o.s. Hautamäki, s. 31. toukokuuta 1940 Helsinki) on suomalainen kokoomusta edustava poliitikko. Hän toimi kansanedustajana 1983–1989, Uudenmaan läänin maaherrana 1990–1996, Helsing...
 • Elisabeth Henriksdotter Ryhänen (1775 - 1861)
  Syntymä ja kaste: Syntynyt 4.11.1775, kastettu 19.11.1775 Elisabeth. Vanhemmat Henric Tickain ja Christina Remes (1742), Kiuruvesi. Kummit Anders Tickain ja Elisab: Tickain. Kiuruveden seurakunnan ar...
 • Henrik Tikkanen (1924 - 1984)

About the Tikkanen surname

Tikkanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin yleinen. Noin joka 1 000:s suomalainen on nimeltään Tikkanen. Vuoden 2021 alussa Suomessa oli 5523 Tikkasta. Tikkanen kuuluu vanhoihin ja yleisiin savo-karjalaisiin -nen-päätteisiin sukunimiin. Nimi on tulkittu vanhan ”savolaisen suursuvun” nimeksi.

Nimen alkuperäinen muoto Tikka viittaa karjalaiseen nimiperinteeseen, missä yleisiä sukuniminä olivat mm. lintujen nimet. Myöhemmin Savossa Tikka sai -nen-päätteen. Pohjanmaalla Tikkain ja Tikkasten talot saivat nimen Tikkala, joka myöhemmin puolestaan voitiin ottaa sukunimeksi. Talon nimen ottaminen sukunimeksi oli tapana Länsi-Suomessa, mutta jossain määrin Kannaksellakin. Niin saattoi tapahtua myös asukkaiden vaihtuessa. Sukunimi ei sen vuoksi välttämättä osoita samaa sukujuurta. Toisaalta jotkut Tikkaset muuttivat nimensä Ticléneiksi ja Ticcander/Tickandereiksi. Myös Pohjois-Savossa esiintyvä nimi Tiikkainen tullee vanhoina aikoina kirjureiden horjuvasta nimien kirjoitustavasta. Saman henkilön nimi kirjoitettiin jopa samassa asiakirjassa eri kohdissa eri tavoin, esimerkiksi Tickain(en), Tijckain(en) ja Tickala, Tijckala.

Lähteet:

 1. https://www.tuomas.salste.net/suku/nimi/tikkanen.html
 2. https://verkkopalvelu.vrk.fi/nimipalvelu/
 3. https://www.tikkastensukuseura.fi/historia