Olli Ilari Lindholm

Is your surname Lindholm?

Research the Lindholm family

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Olli Ilari Lindholm

Birthdate:
Birthplace: Pori, Finland
Death: February 12, 2019 (54)
Tampere, Finland
Immediate Family:

Son of Pentti Uolevi Lindholm and Private

Managed by: Reijo Mitro Savola, Geni Curator
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Olli Ilari Lindholm

Olli Ilari Lindholm (19. maaliskuuta 1964 Pori – 12. helmikuuta 2019 Tampere oli Yö-yhtyeen laulaja sen vuonna 1981 tapahtuneesta perustamisesta lähtien. Ajoittain hän toimi myös kitaristina. Lindholm oli Yön viimeisen kokoonpanon ainoa alkuperäisjäsen.

Lindholm aloitti 16-vuotiaana vuoden 1980 keväällä muusikkouransa Ulvilassa harjoitelleessa hard rockia soittaneessa The Tamibandissa. Hän perusti yhdessä muiden porilaisten punkkareiden kanssa Läikkä-nimisen pienlehden. Seuraava yhtye oli nimeltään Rawness, jota seurasi The Beautyboys -niminen kokoonpano. Sen jälkeen Lindholm oli perustamassa T.T. Salonen Judas Bandia. Lindholm alkoi ottaa kitaratunteja, tapasi Jussi Hakulisen ja liittyi STRIX-nimiseen bändiin laulajaksi Hakulisen tilalle. Vuonna 1981 STRIX osallistui Rockin SM-kisojen Porin aluekarsinnassa kolmanneksi ja seuraavana vuonna 1982, jo nimellä Yö, voitti samaiset aluekarsinnat ja pääsi loppukilpailuun sijoittuen kolmanneksi. Sen myötä Yö sai levytyssopimuksen ja julkaisi Likaiset legendat -singlen ja vuonna 1983 Varietee-albumin. Vuonna 1982 Olli Lindholm lauloi ja soitti kitaraa myös Appendix-yhtyeessä. Hän muutti Porista Tampereelle vuonna 1986. Vuonna 2000 hän julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa nimeltään Voima. Hän on myös toisena laulajana Nuoret Vihaiset Miehet -yhtyeen kappaleessa Patasydän, joka on jääkiekkojoukkue Porin Ässien kannatuslaulu.

Lindholm voitti Iskelmä-Finlandia-palkinnon Tapsan Tahdit -tapahtumassa Nokialla 2008. Palkinnon rahallinen arvo oli 10 000 euroa. Lindholmin vastaehdokkaina olivat Muska, Maarit, Timo Rautiainen ja Hanna Pakarinen.[4] Valitsijana toimi Juhani Merimaa, joka perusteli valintaansa sillä, että näistä laulajista Lindholm on jättänyt pysyvimmän jäljen suomalaiseen iskelmäkenttään. Palkinnon ojensi valtiovarainministeri Jyrki Katainen. Lindholm oli Juhani Merimaan lisäksi myös yleisön suosikki palkinnon saajaksi. Lindholm myös esiintyi vuoden 2009 Iskelmä-Finlandia-gaalassa ja antoi palkinnon eteenpäin Charles Plogmanille. Lindholm toimi Idols-laulukilpailun vierailevana tuomarina Helsingin koelauluissa keväällä 2011. Vuonna 2015 hän aloitti The Voice of Finlandin tähtivalmentajana, ja keväällä 2017 hän oli mukana Vain elämää -televisiosarjan 6. tuotantokaudella.

Lindholm toimi myös ajoittain lauluntekijänä: Yön sanoitusten lisäksi hän teki sävellyksiä paitsi Yölle myös Appendixille, Pate Mustajärvelle ja Popedalle.

Lindholmista ilmestyi lokakuussa 2017 Arno Kotron kirjoittama ja Docendon kustantama 204-sivuinen kirja Olli – yhden miehen varietee.

Lindholm kuoli sairauskohtaukseen helmikuun 11. ja 12. päivän välisenä yönä vuonna 2019.


LÄHTEET: Savo-Honkakoski sukukirja

sekä

https://fi.wikipedia.org/wiki/Olli_Lindholm

view all

Olli Ilari Lindholm's Timeline

1964
March 19, 1964
Pori, Finland
2019
February 12, 2019
Age 54
Tampere, Finland