How are you related to Jari Tervo?

Connect to the World Family Tree to find out

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Jari Kalevi Tervo

Birthdate:
Birthplace: Rovaniemi, Finland
Immediate Family:

Son of Alpo Kalevi Tervo and Ritva Tervo
Husband of <private> Tervo (Anttila)
Father of Private
Brother of Private and Private

Managed by: Reijo Mitro Savola, Geni Curator
Last Updated:
view all

Immediate Family

About Jari Tervo

Jari Kalevi Tervo (s. 2. helmikuuta 1959 Rovaniemi) on suomalainen kirjailija. Hän aloitti runoilijana ja siirtyi proosaan, ja on käyttänyt suorasanaisten teostensa ympäristönä usein syntymäkaupunkiaan Rovaniemeä.

Tervo suoritti siviilipalveluksen vankeinhoidon koulutuskeskuksessa. Hän opiskeli kirjallisuutta Helsingin yliopistossa ja valmistui humanististen tieteiden kandidaatiksi vuonna 1983. Tervo työskenteli Ilta-Sanomien toimittajana vuoteen 1995, jolloin hän ryhtyi vapaaksi kirjailijaksi. Kirjojensa lisäksi Tervo on kirjoittanut kolumneja muun muassa Ilta-Sanomiin ja Ylen sivuille. Vuodesta 1998 hän on toiminut Uutisvuoto-viihdeohjelman vakiojäsenenä.

Tervon proosa on perinteistä juonipohjaista proosaa, jota Tervo mielellään puolustaakin. Arkielämän huumori on Tervon keskeinen tyylipiirre. Tervon kirjat ovat menestyneet myös taloudellisesti erinomaisesti. Lisäksi Tervo on saanut suomalaisista kirjailijoista eniten kirjastoapurahoja vuosina 2004–2010.

Jari Tervo sai sairauskohtauksen 12. joulukuuta 2015 esitetyn Uutisvuodon 600. jakson juhlalähetyksen perjantaisessa nauhoituksessa. Myöhemmin lääkärissä selvisi, että kyse oli sydämen rytmihäiriöistä.Tammikuussa 2017 Tervo ilmoitti lopettavansa Uutisvuodon kesäkuussa.

[https://fi.wikipedia.org/wiki/Jari_Tervo]

view all

Jari Tervo's Timeline

1959
February 2, 1959
Rovaniemi, Finland