Anna

public profile

Share your family tree and photos with the people you know and love

  • Build your family tree online
  • Share photos and videos
  • Smart Matching™ technology
  • Free!

Related Projects

Anna

Birthdate:
Death:
Immediate Family:

Wife of Henrik Nilsson Tawast

Managed by: Reijo Mitro Savola, Geni Curator
Last Updated:

About Anna

Aseenkantaja Henrik Nilsson Tawastin III vaimo. Varsinais-Suomi.

Väpnare Henrik Nilsson Tawasts III hustru. Egentliga Finland, Finland.

Squire Henrik Nilsson Tawast's III wife. Varsinais-Suomi, Finland.HUOM! Ei ole tiedossa, kuka Henrik Nilsson Tawastin vaimoista oli kunkin lapsen äiti.

OBS! Det är inte känt, vilken av Henrik Nilsson Tawast fruar var mor till vilket barn.

NOTE! It is not known who of Henrik Nilsson Tawast's wives was the mother of each child.


ÄSF (Äldre Svenska Frälsesläkter):

Henrik Tavast (oletettavasti Nils Tavastin poika). Edusti 1453 yhdessä Jöns Tawastin kanssa Nils Tawastin perinnönjaossa Elin- ja Katarina -tyttäriä. Oli läsnä, kun Katarinan poika myi omistuksia 1456 ja kun Elin lahjoitti omistuksia 1465. Omisti maata Kaarinan ja Maarian pitäjissä Varsinais-Suomessa. Kuoli aikaisintaan 1474. Meni naimisiin 1446 ja 1453 välillä Johanna Bengtsdotter Djäknin (Lydeken-poikien suku) kanssa, joka eli vielä 1466, omisti omaisuutta Maarian pitäjässä Varsinais-Suomessa ja Pirkkalan pitäjässä Ylä-Satakunnassa ja oli ollut aiemmin naimisissa Jöns Rengonpojan ja Henrik Görtzhagenin kanssa. Henrik Tawast kerrotaan olleen naimisissa kaksi kertaa Johannan jälkeen, ja yhden vaimon nimi oli Anna.

Henrik Nilsson ja Johanna Bengtsdotter Djäkn Äldre Svenska Frälsesläkter (ÄSF) -teoksessa

ÄSF (Äldre Svenska Frälsesläkter):

Henrik Tavast (sannolikt son av Nils Tavast). Företrädde 1453 jämte Jöns Tavast vid arvskiftet efter Nils Tavast dennes döttrar Elin och Katarina. Var närvarande, då Katarinas son Jeppe Fincke avyttrade gods 1456 och då Elin donerade gods 1465. Ägde jord i S:t Karins och S:t Marie sn:ar i Egentliga Finland. Dog tidigast 1474. Gifte sig mellan 1446 och 1453 med Johanna Bengtsdotter (Djäkn, Lydekasönemas ätt), som levde ännu 1466, ägde gods i S:t Marie sn i Egentliga Finland och i Birkala sn i Övre Sata-kunda och tidigare varit gift med Jöns Rengonpoika och Henrik Görtzhagen. Henrik Tavast uppges ha varit gift ytterligare två gånger, och den ena av dessa hustrur skall ha hetat Anna.

Henrik Nilsson och Johanna Bengtsdotter Djäkn i Äldre Svenska Frälsesläkter (ÄSF)

Tapio Vähäkangas: Jeppe Kurjen esivanhemmat ja jälkeläiset:

Tapio Vähäkankaan Jeppe Kurjen esivanhemmista kirjoittamassaan artikkelissa Genos-lehdessä Tapio Vähäkangas kertoo, että Anthoni on tulkinnut, että Birgitta Kurki on ollut yksi Henrik Tavastin kolmesta vaimosta. Tämä avioliitto on jäänyt lyhytaikaiseksi, sillä edellinen mies Jöns Olofsson eli vielä 1473, mutta on kuollut ennen vuotta 1477, ja Henrik Tawast tunnetaan viimeksi elossa olevana 1474.

Henrik Tavast. Anthoni on Nyynäisten kirjeiden kommentaarissaan asettanut Jöns Olofinpojan ja Jeppe Folmarinpojan väliin aviomieheksi Henrik Tavastin. Tämä puuttui aikaisemmasta sukuselvityksestä. Tämä avioliitto on jäänyt lyhytaikaiseksi, sillä Jöns Olofinpoika eli vielä 1473, mutta on kuollut ennen vuotta 1477, ja Henrik Tavast tunnetaan viimeksi elossa olevana 1474. Vanhat sukukirjat eivät tunne Birgitta Jepentyttären avioliittoa Henrik Tavastin kanssa, mutta Anthoni on osoittanut, että avioliitto on yhdistänyt nämä henkilöt. Henrik Tavast tunnetaan avioliitossa Johanna Pentintyttären (Djäkn) kanssa 1453-65. Seuraavan vaimon nimi on ollut Anna. Aikaisintaan 1474 hän on voinut solmia avioliiton Birgitan kanssa, edellyttäen, ettei Jöns Olofinpoika ole elänyt viimeksi tunnetun esiintymisvuotensa 1473 jälkeen ja että Henrik Tavast puolestaan on elänyt vuoden 1474 jälkeen.62, 68 Vaakuna: haarniskoitu käsi vasemmalle, kypärän päällä käsi pystyssä ja nyrkissä, kaksi sormea suorana.

Tapio Vähäkangas: Jeppe Kurjen esivanhemmat ja jälkeläiset:

Tapio Vähäkangas i hans artikel om Jeppe Kurkis förfäder skrev att Anthoni har jostulkinnut att Birgitta Kurki har tolkat att en av Henrik Tawasts tre hustruna var Birgitta Kurki. Detta äktenskap har varit kort, eftersom hennes tidigare man Jöns Olofsson levde till och med 1473, men dog innan år 1477, och Henrik Tawast är känd överlevande sist år 1474.

view all

Anna's Timeline