Moje Drzewo

Started by Maria Jarosz on Wednesday, June 22, 2011
Problem with this page?

Participants:

Showing all 4 posts
6/22/2011 at 3:52 AM

Moja prababka Emilia Marcela Berwid byla matka Marii Julianny Berwid Jarosz, ktora z kolei byla matka mojego ojce Jana Jarosza, ur 12 wrzesnia 1909 roku w Liszni woj.lwowskie.
Ja, Maria Jarosz ur 16 lipca 1952 r w Gorznie, kujawsko-pomorskie jestem 6 tym dzieckiem Jana i Alicji Jarosz, z d. Bucha.
Moje dzieci Adam i Sylwia Jarosz, urodzone we Szwecji sa zainteresowane swoimi przodkami. Chcemy doszukac sie korzeni naszych dziadkow tj rodziny Drzymochowskich, Berwidow jak rowniez naszej wielkiej rodziny ze strony mojego ojca Jana Jarosza, ktory mial liczne rodzenstwo.
Wiadomo mi, ze ojciec mial kilka siostr i braci, ktorzy mieszkaja w roznych stronach Polski oraz poza jej granicami.
Brat Boleslaw, Kazimierz, Tadeusz, siostry Helena, Maria (Sakowicz), Zofia (Pierogowska), o ktorych mi wiadomo pozostawily po sobie potomstwo, z ktorymi chcemy wejsc w kontakt.

Maria Jarosz

6/22/2011 at 5:50 AM

Hello Maria
.Welcome to Geni
Your message is PUBLIC, anyone can read it (although not everyone can read Polish)
Maybe you wanted to write it only to someone from your family?
you can send private messages to your family members and any other user of Geni.
Yaacov.

6/22/2011 at 1:40 PM

Hello Yaacov!
Thank you for your advice. I intentionally made this information public, because I think everyone could use this to be inspired to map out their family tree aswell (eventhough its all in polish). =)

Take care, Maria J.

3/14/2012 at 12:20 AM

Wojciech Adam Skulski
Mario, proszę o kontakt. Pisałem do Ciebie na adres prywatny email, przez Geni oraz do Twego syna Adama. Nie otrzymałem żadnego odzewu. Jesteśmy spokrewnieni. Buduję drzewo Berwidów, którym też jesteś zainteresowana. Mam zdjęcie rodzinne Berwidów, na którym jest Twoja Babcia /Maria/ i mój Dziadek /Marcin/. Być może, że otrzymałaś swoje imię po Babci?
Pozdr.
Wojtek Skulski

Showing all 4 posts

Create a free account or login to participate in this discussion