2 שאלות, תודה מראש על העזרה

Started by Yeafaat Shabat on Thursday, May 12, 2011
Showing all 11 posts

קודם כל אני רוצה להתנצל אם אני שואלת משהו שכבר נשאל בעבר, פשוט לא היה לי כוח לקרוא את כל הדיונים, וגם לפעמים לא הבנתי הכל...

אז קודם כל אני אתחיל בזה שאני קצת לקחתי על עצמי פרויקט להכניס לג'ני את כל המשפחה של בעלי וכל פרופיל שאני יוצרת, אני הרי מנהלת אותו והוא שייך לקבוצת המשפחה שלי אוטומטית, אם הבנתי נכון.

עכשיו יש לי בעיה אחת, שמפריעה למשל לאחותי, שהיא מקבלת עידכונים על כל מיני ימי הולדת של קרבות מאוד רחוקות של בעלי, וכך גם להפך, בעלי מקבל כל מיני מיילים על הודעות שקשורות למשפחה של אחותי. הדבר הזה מאוד מפריע להם, כי זה נחמד לקבל תזכורות על אנשים שאתה מכיר ולא על מי שלא קשור אליך.
עכשיו בגלל הקטע הזה אני לא מזמינה הרבה אנשים מהמשפחה מתוך חשש הם יתחילו לקבל מיילים על אנשים שלא רלוונטים להם וזה יצור להם איזה אנטי לג'ני.
האם אני צריכה להוציא אותם מקבוצת המשפחה שלי כדי שמי שאני מזמינה לא יקבל הודעות על כל מי שיצרתי ולא בהכרח קשור אליו??
והאם זה שאני מוציאה מישהו שיצרתי ולא הוזמן (למשל מישהו שנפטר, או ילדים קטנים, או סתם מישהו שאין לו מייל) מקבוצת המשפחה שלי, האם זה ישפיע על היכולת שלי לנהל אותו, או שאני עדיין אוכל לעדכן את הפרופיל הזה ואת הענפים הקשורים לו?

שאלה נוספת שיש לי זה בקשר לתמונות - העלתי איזה אלבום ויש כמה אנשים שאני לא רוצה שיצפו בו (זה שהם משפחה לא אומר שמגיע להם גישה לכל התמונות שלי...). בפייסבוק למשל יש אופצית פרטיות לקבוע בפני מי התמונות שלך פתוחות או אפילו לחסום אנשים ספציפים. האם יש לי איזשהי אופציה שכזו פה?

זהו בנתיים, שאלות אחרות אני אטפטף בהזדמנות :)
תודה רבה!
יפעת

לגבי ההדועות הנשלחות - יש לך (ולכל משתמש) אפשרות לשלוט בהודועת שהוא מקבל או לא מקבל - בתפריט הגדרות חשבון.

אני לא מכיר אפשרות לחסום רק תמונות בפני משתמש זה או אחר.
אולי חברים אחרים מכירים?

יפעת
2
קישורים רלבנטיים הם

http://www.geni.com/account_settings/notifications

http://www.geni.com/account_settings/family

בקישור ה-2 את יכולה להקטין את הגדרות המשפחה
ובכך לקבוע אילו תזכורות לקבל על ימים מיוחדים בלוח השנה

קודם כל תודה על התשובה המהירה.

לי אין שום בעיה עם הודעות שאני מקבלת :)
הבעיה היא שבעלי בא אלי בתלונות שהוא מקבל עידכונים שאמא של גיסי (הבעל של אחותי) שינתה את השפה שלה לעברית. וככה גם האחים שלו באים עלי בתלונות שממש לא מזיז להם מתי הימי הולדת של הנכדה של הבת דודה של הסבא שלהם (ואני לא מגזימה חחח).
הבעיה היא שהרבה אנשים שאני מכירה לא בהכרח מבינים בכל ההגדרות האלו, והשאלה שלי אם יש איזשהי דרך למנוע את זה שכל מי שאני יצרתי יהפוך בהכרח לקבוצת המשפחה שלהם, עליה הם יקבלו הודעות.
יש משהו שאני יכולה לעשות רגע לפני שאני שולחת להם הזמנה?

רק להסביר להם לאט, ואם אפשר תוך כדי כניסה למערכת, על ההגדרות הקטנות האלה. כל אחד אחראי להודעות שלו.

לפי מה שידוע לי לא ממש
בכל אופן נושא ההודעות מהאתר הוא
די "רגיש" באתר
אבל צריך לדעת לחיות עם זה
אני למשל עד היום מקבל הודעות ומוגדר באותה משפחה של אשתו של בן דודי הראשון
אבל לא כל משפחתה

לגבי הסרה מהקבוצה המשפחתית של פרופיל שאת יצרת אין לי גם כלכ כך מושג אבל
אולי יהיה יותר עדיף לך למחוק אותו

נ.ב. בקישור השני יש אפשרות לסמן גם אם לכלול את העץ של המחותנים בפמילי גרופ שלך

נכון שזה מאוד מעצבן לכתוב בעברית באתר

:-)

רגע רגע רגע...
אתם מדברים על הודעות דוא"ל או על מה שרואים בדף הבית?
לכל אחד מהם יש סט שונה של סינונים.

אני לא בטוח שנושא העץ של המחותנים שמסומן אצלי קשור לכך שאני מקבל הודעה על יום הולדת של גיסה של אשתו של בן דודי ושל ילדיהם
(של הגיס ואחותה של אשתו של בן דודי)

טוב, הסרתי את כולם והשארתי רק משפחה גרעינית...
נעשה עם הזמן ניסוי ונראה מה מתקבל.
התכוונתי להודעות מייל.
מקסימום כשאני אזמין את כל הקרובים אני אשלח הודעת הסבר עם קישורים, איך לסדר את ההגדרות, אין מנוס.
הקטע שלא הרבה מהם מתלהבים מג'ני כמוני, והם לא סידרו את ההגדרות, הכי קל להם זה לצאת מהרשימות תפוצה ולשכוח את האתר הזה, ופשוט אני רוצה להמנע מזה.

בנוגע לתמונות, אני חושבת שיש מקום להעלות הצעה שכזו על הרחבת הגדרות הפרטיות. פשוט חבל שבגלל שאני לא רוצה שמישהו אחד יראה את התמונות שלי, אני אוריד אותם וככה כל היתר לא יהנו מהם :(

יפעת,
אם *בעלך* יכנס לחשבון שלו, ויגש לקישור ה-2 שאופיר כתב, אז בדיוק כך הוא ידאג לא לקבל הודעות כאלה, כאשר הוא יצמצם את החוג המשפחתי שלו, ע"י הוצאת המחותנים שלו.

Showing all 11 posts

Create a free account or login to participate in this discussion