האם מותר לנו...

Started by Yaacov Glezer on Wednesday, May 11, 2011
Showing all 4 posts
5/11/2011 at 11:18 AM

השבוע חל יום הזכרון לחללי צה"ל ונפגעי פעולות האיבה.
הרהרתי לעצמי באפשרות לפתוח פרויקט בג'ני של הנצחת שמות החללים.
המידע נגיש וזמין באתר של אגף ההנצחה במשרד הבטחון, והמשימה אפשרית לביצוע בכוחות משותפים עד יום הזכרון הבא.
ואז התחלתי לחשוב - האם בכלל "מותר" לנו לעסוק בזה? האם פרויקט כזה לא יגרום לזילות קדושת הנופלים? האם מותר לנו לקחת השמות ולהפוך אותם לפרופילים ציבוריים מבלי לשאול את המשפחות השכולות?
אני לא רוצה לקבל החלטה בנושא מבלי לשמוע דעות נוספות.
דעתכם חשובה לי.

אישית אני *מאד מתנגד* להוספה של פרופילים "בני-זמננו" על ידי אנשים שלא בחוג המשפחתי שלהם עצמם. מה גם שבמקרה הנ"ל יהיו לך, לכל היותר מאות עצים של שלושה פרופילים כל אחד - החלל ושני הוריו.

באותו מטבע אני גם מתנגד להוספה של פרופילים של "סלברטאים" למיניהם. על אף שיש משתמשים שזה עיקר עיסוקם

5/11/2011 at 1:34 PM

הייתי נמנע מזה הן מן הטעם של זילות זכר הנופלים - ויתרה מכך, אני מעדיף פרויקט שכולל פרופילים מלאים מתוך ג'ני עצמה (וקישורית אליהם) - ועדיף לכן פרופילים אצורים, שלא ניתן לסלק אותם מהפרויקט באופן שריריותי

זה מספר אדיר של פרופילים - כמעט 24,000, רובם ככולם של שנים-שלושת הדורות האחרונים ורבים כנראה עדיין לא על העץ הגדול, כלומר "פרופילים יתומים" וזוהי עבודה סיזיפית

לקשור את זה לאתר אגף ההנצחה של משה"ב - זה יהיה כמו הפרויקט של "כל חברי הכנסת" (להבדיל אלף אלפי הבדלות) המפרט את שמות חברי הכנסת הראשונה ואילו כל חברי הכנסות האחרות ניתנים לאיתור באמצעות קישורית למסמך מתאים בדף אתר הכנסת, ולגבי חברי הכנסת הנוכחית - מופנים לדף באתר הכנסת שהוא ייחודי להם. זה כבר עכשיו מעורר הסתייגויות ובקשות לפרט גם חברים מהכנסות השניה והשלישית והיד נטויה

5/11/2011 at 9:31 PM

תודה רבה על ההתיחסות שלכם. אכן הצד הזה של המשוואה מכריע בשלב זה.

Showing all 4 posts

Create a free account or login to participate in this discussion