שלום עמוס,
ג'ני הוא אילן משפחתי *שיתופי*, ולכן מה שאתה מבקש הוא בעצם ההפך מהיעוד של ג'ני.
הרעיון הוא שכל אחד יוכל לתרום מהידע שלו לאילן השיתופי.
ככל שתתמיד ותעמיק את האילן שלך תופתע לגלות ששינויים שאנשים "אחרים" עושים אינם בהכרח נזק לאילן, להפך, במרבית המקרים רק תצמח מכך תועלת לכולם.
גילוי נאות - יש מקרים שבהם נעשה נזק ע"י משתמשים אחרים, מדובר על מעט מאוד מקרים כאלה.
בהצלחה וחג שמח.
כמו שיעקב הסביר - אילן יוחסין משפחתי כשמו כן הוא - של כל המשפחה ובשיתופה. כל מי שהוא בן משפחה ראוי שיתרום ויוסיף למידע ויעדכן אותו. יש לזה גם ערך חינוכי ורבים נהנים מהמידע ומהצפיה "בצמיחת האילן" עם הזמן. כל זאת בהנחה - שברוב המקרים היא נכונה - שלכלם יש נכונות לתרום ולא והזיק. כדאי להיות זהיר בנושאים אישיים ולתאם נתונים רגישים לפני הכללתם בפרופילים על אילן היוחסין
עמוס,
אם *כל פעם* ששיתפת מישהו הוא גרם נזק - כדאי לבדוק מה היו המניעים לנזק.
מנסיון (גם של האילן שלי) - אנשים "עושים נזק" לא בזדון אלא בחוסר ידע או אי הבנה.
לכן - כאשר מזמינים אנשים להיות חברי משפחה, חשוב להסביר להם את מהות האילן המשפחתי, והמשמעות שכל שינוי שנעשה חל בעצם על האילן המשותף ולא על עותק "פרטי" שלו.
עמוס,
זה תלוי בשני גורמים:
1) מה "מרחק" הקירבה שלך אל הפרופילים המסוימים. אם הם קרובים רחוקים, מחוץ למעגל המשפחתי שלך, מה שג'ני מכנה
Family Group
שמוגדר כבני דודים רביעיים / צאצאי סבא של סבא-רבה אז אין לך גישה אליהם, אלא אם קבלת אותו בפירוש ממנהל הפרופילים.
2) האם אלו פרופילים ציבוריים (מסומנים בעיגול ירוק ליד שמם). אם כן, תצטרך להיות
Collaborator
של המנהל שלהם. פרופילים "היסטוריים" (מלפני 1850 בערך) הם ציבוריים בהגדרה.
אני רוצה להוסיף על דבריו של שמואל - לגבי הכיוון ההפוך (שאני מניח ששאלת לגביו דווקא):
כל מי ששייך לקבוצת המשפחה שלך (אתה מגדיר את זה תחת אפשרות "הגדרות חשבון") יכול לערוך את קבוצת המשפחה המשותפת שלכם (כולל פרופילים פרטיים).
לאור העבודה שאתה יותר מעוניין לשמור על האילן "שלך" מאשר לחלוק אותו עם אחרים - נותר לך רק לסמוך על האנשים הזמנת לאילן כבני משפחה ולוודא ששותפיך (collaborators) מתואמים איתך.
שוב - משתפי פעולה שלך יכולים לגעת רק בפרופילים הציבוריים שלך.
סליחה אם לא הובנתי כראוי , אני מאוד מעונין לשתף את בני המשפחה אך לפעמים כאשר אני משתף , יש מקרים בהם הפרופיל של זה ששתפתי ננעל בפני ואז גם כאשר אני רוצה לתקן טעויות הדבר לא מתאפשר לי . לכן רציתי לדעת
א. מה יכולות הניהול והשליטה שלי בעץ ?
ב. מה הן ההגבלות שאני יכול לתת כדי למנוע מצבים דומים שכאלה ?
שאלה נוספת ברשותכם : מה זה אומר collaborator ?
תודה ויום נעים ,
מוזר מאוד שיש פרופיל שאתה הוספת לאילן והוא ננעל. מה שייתכן שקרה הוא שאותו פרופיל הצטרף בעצמו לאילן וקבע בהגדרות שאף אחד לא יכול לשנות את הנתונים שלו (הגיוני...)
אם זה מה שקרה - אין דרך למנוע זאת (למיטב ידיעתי)
"משתף פעולה" הוא אדם שאינו שייך למשפחה (כי אם הוא שייך יש לו יותר יכולות) אשר החלטת לשתף איתו פעולה. שיתוף הפעולה מתבט ביכולת לעדכן ושלנות פרופילים *ציבוריים* של שניכם.
אשמח לסייע בהמשך.
עמוס כמו שיעקב אומר, המצב היחידי שפרופיל שאתה בעצמך הוספת "ננעל" בפניך, הוא כאשר אתה (או משהו) אחר מזמין את אותו האדם להצטרף לעץ והוא אכן עושה זאת. במצב זה, ברירת המחדל שרק אותו אדם עצמו יכול לשנות את הפרופיל של.... עצמו. ניתן *לבקש* ממנו לשנות זאת, כך שכל בני המשפחה יוכלו לשנות את הפרופיל, אבל בדרך כלל אנשים נוטים לסרב. האפשרות לעשות זאת נמצאת כאן:, באופציות 2-3
http://www.geni.com/account_settings/permissions
יעקב,
מאז שג'ני פישטו את הגדרות האבטחה (לפני 8 חודשים, נדמה לי), אין שום יתרון לבני-משפחה. הם ומשתפי-פעולה פשוט יכולים לגשת שקבוצות פרופילים נפרדות. בני משפחה - לפרטיים ובמשתפי פעוךנ לציבוריים. ניתן לראות השוואה בין שני האפשרויות האלה כאן:
http://wiki.geni.com/index.php/Resolving_Merge_Issues#Collaborate_v...
המסמך כולו מאד מומלץ לקריאה, אם כי לא לגמרי מעודכן.