Geni Pro kasutamine ja haldamis küsimus

Started by Private User on Tuesday, January 4, 2011
Problem with this page?

Participants:

• Private User
    Geni member
  • Geni Pro
  • milla mina
    Geni member
Showing all 7 posts
Private User
1/4/2011 at 3:36 AM

Küsimus mis tekkis Geni Pro proovi aja kasutamisega.
Kas on võimalik, et kui kasutasin seda prooviversiooni 14 päeva ,siis selle tõttu võisid muutuda osad sugupuus olevad profiilid avalikeks , kellega teen koostööd?
aitäh vastajatele

Teine küsimus, mis tekkis oli see, et kuidas ma saan olla paljude profiilide kaashaldaja kui pole nende profiilidega seotud olnud? Kas kellegiga koostöö tegema hakates annab mulle õiguse ka mingeid profiile hallata? Pean ka siinkohal märkima, et pole profiile pidanud ei mestima ega mingil moel muutma.
aitäh vastajatele

1/4/2011 at 12:38 PM

Ei, teie PRO või mitte-PRO olek ei mõjuta kuidagi puus avalikku/privaatset staatust juhul kui te ise ei käi (käsitsi, neil kellele teil see õigus) seda isikute juures või läbi suguvõsaloetelu muutmas.

Koostööd saab teha ainult Geni kasutajatega. Geni kasutaja ei saa avalikustada om (elusa isiku) andmeid. Kui nn kasutaja on siiani avalik siis on ta tegelikult kellegi teise halduses ehk siis ta pole veel teinud endale püsiparooli.

Koostöö ongi selleks et saaks vastastikku teineteise.avalike kirjete andmeid vaadata, muuta ja mestida. Ehk koostöö (sõltumata PRO-st) annab suurema ligipääsu avalikuks märgitud andmetele.
Koostöö ei anna üle haldust. Haldamine (kaashaldamine) tekib kui mestite oma halduses oleva kirje teisega või annab senine haldaja teile halduse üle.

Tooge mulle mõni näide isikutest kus te olete "sattunud" haldajaks ilma et oleks nende isikutega mingit seost või mestimist olnud...

Private User
1/5/2011 at 5:34 AM

Tere aitäh põhjaliku vastuse eest!

Neid inimesi oli tegelikult päris hea hulk kellele olin sattunud haldajaks, ning eemaldasin end enamuselt neist haldajana. Kuna kontakti pole mul nende inimestega reaalselt olnud on mul vaid paar nime meeles kelle haldajaks ma olin saanud nt Jakob-Patrick Puupus ja nt Eleanor Puupus aga ok eks näeb mis tulevik toob.

Aga siirad tänud vastamast

1/5/2011 at 11:32 AM

Huvitav lugu. nii Jakob Puupuse kui Eleanor Puupuse juures leiab vaid:
Lisaja: Claire Sepp (23. august 2010)
Haldaja: Claire Sepp
ka muudatused ei näita et isikul oleks vahepeal teiega pistmist olnud.
Äki olite vaid Claire Sepa koostööpartner ja nägite kõigi tema hallatvate juurse nn koostööpartnerluse märki?

Private User
1/5/2011 at 1:19 PM

Ei. Ma olin nende haldajana kirjas nende profiili vaadates. Olin sunnitud ca 10-15 või oli neid isegi rohkem end haldajana eemaldama kui ma ei eksi siis see oli kas nov lõpus või dets algul.. Aga njh hetkel pole ma enam sellest teemast probleeme näinud, seega olen rahul. aga oli lihtsalt huvi küsida kellegilt targemalt et kas on selline asi võimalik et koostööd tehes kellegi haldajaks saada.

Aitäh:)

milla mina
5/8/2018 at 12:17 AM

Tere!
Mida teha, kui Geni kaudu läheb netti sinu foto, mida sa ei soovi, pole ka luba andnud ja see haldaja ja ka foto yles riputaja seda fotot ei eemalda sinu mitmekordse nõudmise peale.

Tänan.

6/16/2018 at 11:08 PM

Kuraatorid saavad sellised fotod eemaldada. Üldiselt on sellega nii, et privaatsete mittekassutajate fotod pole netis (Google jt otsingud) näha. Kasutajate fotode nähtavus sõltub konto seadete rangusest - iga kasutaja saab oma foto ära peita.

Suurim viga on selles, et inimesed ei tea kuidas Internet ja otsinguprogrammid töötavad. Nimelt näeb tulemustes igaüks kõike mida tal on õigus näha. Kui olete Genisse sama arvuti ja brauseriga sisse loginud, näete ka Google otsingus Geni tulemuste juures kõiki neid pilte ja nimesid mida teil Genis on õigus näha (pererühm, koostööpartnerid, PRO - lisavad palju õiguseid). Kui logite Genist välja om ka Google tulemused kohe teistsugused.
Teine näide - need kasutajad kes teid on Facebookis tõkestanud - kui soovite veenduda, et nende Facebook konto jms seostuvad jäljed on üldse veel olemas, peate ise enne otsingu tegemist Facebookist välja logima.

Showing all 7 posts

Create a free account or login to participate in this discussion