Ühise süsteemi ja privaatse süsteemi tekitamine, haldamine ...

Started by Olev Ait on Friday, January 1, 2010
Problem with this page?

Participants:

Showing all 3 posts
1/1/2010 at 11:47 AM

Tere!
Ma ei taha oma "parema käe", Jaan Sarve vanima poja Henn Sarve noorima poja Henn Sarve arutelusid omadega segi ajada, õigemini, ma ei taha tema omasid solkida.
Küsimus oleks - kas on mingi imelahend, kui kellegi teise suguvõsa oleks minu suguvõsaga seotud (kooskasutatav), aga samal ajal on sellel teisel suguvõsal igasuguseid piiranguid, kuni puu nägemise keelamiseni välja. Muidugi, ma ju midagi näen ka teiste omadest, aga...
Kas mul on õigus, kui ma ütlen, et ma pean oma nn.supersuguvõsa, kuhu ma haaran ka teisi suguvõsasid, eraldi pidama. Sinna paigutan ma enda poolt muretsetud infot. Teiste suguvõsade nende enda info on mulle ju tavaliselt ainult teatud ulatuses nähtav.
Niisiis, privaatinfoga süsteem versus kõigile nähtava infoga süsteem, ehk siis minu soov supersuguvõsa (kasvõi lõpmatult laienev seltskond) järele versus kellegi erisoov oma kitsama sugulasteringkonnaga süsteem neile endale või lähedastele.
Loodan, et mõni sai isegi aru???!!
On ju igasuguseid vahendeid: sõpru (friends) ja muid asju, aga mõnikord ei taheta ju siiski kõike kõigile näidata...

1/1/2010 at 1:00 PM

on vaid kaks võimalust

pead TÄIESTI isoleeritud dublikaat-puud genis
pead täiesti isesesvat puud mõnes teises süsteemis

sa ei saa pidada samaaegselt ühist ja samaaegselt privaatset puud. sellel teemal on geni foorumites pikalt arutletud ja see ei ole reaalne.

On pakutud mitmeid variante, aga - tegelikkus on see, et kui sina või mõni sinu puus olevaid isikuid on korra juba kuskil ühendanud oma puu kellegi teise puuga, siis see on juba "ühine" puu ja selle see pooprivatase ala pidamine on segaduste allikas

sa võid alati oma hallatava osa puust juurdepääsuõigusi modifitseerida ja kitsendada.

Henn

1/1/2010 at 1:50 PM

Tundub, et sul on õigus. Sellist vastust ma lootsin. Igaljuhul suur tänu. Minu kahtlused on sellega lahendatud. Nii on loogiline ehk et nii on ja nii jääb. Asi on lukus.

Et jätkame siis uuel aastal vihaselt GENI-alast tegevust.

Showing all 3 posts

Create a free account or login to participate in this discussion