Kezelői jog "eltünése"

Started by Private User on yesterday
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 16 posts

Mivel csak a google fordítóval tudok angolra fordítani es tudom, hogy a mi speciàlis nyelvúnk miatt amit lefordít az legtöbbször köszönő viszonyban sincs amiben segítsèget szerettem volna kapni, ezért megpróbàlom itt magyarul leírni a problèmámat.
Még 2009-2010-töl kezdve vittem fel a GENI-re a közel, távoli rokonaim adatait, hogy megmaradjon az utókornak, a leszármazottaknak. Sok hónapos munkàmba került, így természetes módon én lettem a feltöltö es a hatalmas csoport kezelője. Pár éve vettem észre, hogy nèhàny egész közeli rokonomnàl mar más, ismeretlen neve szerepel feltöltöként (nem töltöttek fel semmit!) és ami igazán bosszant, hogy a kezelői jogból is ki letten zárva, miközben van olyan ahol hàrman is osztoznak a jogon! Az egyik rokonnak mèg a saját magának az adataihoz sem tud hozzáférni, valamièrt megszünt a joga.
No ez a hosszú leírás utàn kérdeznem a GENI kuràtorait, vagy kezelőit, miként kaohatnàm vissza a jogomat az általam lètrehozottakhoz?
Előre is köszönöm ha kapok segítséget, megoldást. Itt nem írtam le a neveket, de ha a segítséghez majd kell, akkor megadom.
Üdv. Somosi (Schvarcz) György

Elnèzést a helyesírási hibákért, de "okostelefonon" írtam és sokszor mellényúltam. Remélem azért érthető a kérésem!?

Igen, értem. De nem nagyon jól beszelek magyarul. Használtam is Google forditót, a hosszú üzenetét olvasni.

Benjamin Schoenbrun is the curator you should talk to. You should tell him who is making errors in your tree.

I have cousins named Somos. Is it a common name?

Zsuzsi

Dear Zsuzsi! My name Somosi is a Hungarianized name after the war. My mother also lived in Somos, and this is how my parents thought of changing the originally Schvarcz name to Somosi. Out of respect for my ancestors, I write Schvarcz in my name, but in reality I am György Somosi.

Kedves György!
Szívesen segítenék, de nem tudom hogy kapcsolódok ehhez a problémához.
Tisztelettel: Wladimír János

Curators, please help or at least reply to Mr. Somosi (Schvarcz) György post.

He entered his post in Hungarian but I am trying to sum up the essence of his problem. The issue is that since 2009 he is entering his and his broader family data to the system. Accordingly he had huge number of profiles ADDED and MANAGED by him. But at this point his name not only disappeared from several profiles as the one who added them but also his name was eliminated as manager and 2-3 unknown persons became the managers of the profiles and branches he developed and put into the geni system. He lost access to his own tree, branches and profiles. He is asking for help.
Thanks, Katalin

Kedves György, hasonló problémám volt egy pár éve, egy hölgy valahonnan Ausztráliából elkezdett kavarni a rokonaim között.
Benjámin Schoenbrun ( ő egy curator ) segített megoldani a problémát. Fordulj hozzá, nagyon előzékenyen és profin kezelte az ügyet.
Sok sikert !!! // Ágnes

Velem is sok éven át hasonló történt. Rendkívül frusztráló. Ha van megoldás, szívesen megtudnám. Sok szerencsét, Suzy Rose (sz. Lendvai)

Similar has happened to me over many years too. It is extremely frustrating. If there is a solution, I would love to know about it. Good Luck, Suzy Rose (born Lendvai although my father was originally Loffler)

Minden eddigi és jövőbeni segítónek köszönöm a segíteni akarást, remélem sikerül visszakapni a jogaimat!
Thank you to all previous and future helpers for their willingness to help, I hope I can get my rights back!
Somosi (Schvarcz) György

Danke, die Infos
Andras Alvincz

Igen, az én csaladfamba is bele szóltak és rossz információt tettek be. A másik dolog ami zavar mikor angolositjak a neveket olyanoknak akik mindig Magyarországon éltek és semmi közük az angol nyelvhez.
(Excuse my Hungarian. Bocs)
Julie

Érdekes, hogy értesítést kaptam a témáról.
Sok éve, hogy másodunakatestvérem elkezdte felrakni a GENI-re családunk adatait. Több rokon kapcsolódott be, így én is, és állíthatom, kisebb hibákat kivéve nem is volt gondunk. Utána elkezdtek mások is hozzáfűzni adatokat, így időnként hibás információk is belekerültek a nyilvánosságra szánt genealógiai adataink közé. Eleinte próbáltam korrigáltatni, nem mindig sikerrel. Nyilvánvaló, hogy magam is szívesen látnám, hogy családfánk szépül, bővül, de egy rossz adat félreviszi a kíváncsiskodót. Így az utóbbi években ritkán fordulok információért ezen a fórumon. Ha igen, és meglátom egy személy mellett egy bizonyos kezelő nevét, meg sem nézem, mert - bár rengeteg adatot visz fel a GENI-re, hibaszázaléka meghaladja az 1 %-ot, ami kétségbe vonja a tevékenység hasznosságát.
Két ok lehet, hogy a GENI felhívta a figyelmemet erre a témára:
1. Rokonságban vagyok a felvetővel. Olyan távoli, nem vér szerinti rokonságban, hogy a saját off-line adminisztrációmban nem is szerepel. Mivel a rokoni szálak egyes pontjainál kezelőként szerepel az említett, számomra nem megbízható forrás, nem jártam utána a rokonság valódiságának.
2. Magam is vettem át tulajdonosi jogokat - családunk egyik tagja elhunyt, és nem akartam az illető által felvitt anyagot gazdátlanul hagyni.
A kurátorok lelkiismeretesek. Időnként jelzek bejegyzési tévedéseket, és minden esetben helyesen korrigáltak, akkor is, ha a mormon adatok közt volt a téves karakterértelmezés, esetleg bizonyíthatóan téves az anyakönyvi bejegyzés. Sajnos nagyméretű adatbázisban mindig vannak hibák. Annak viszont nehezen látom a lehetséges mechanizmusát, hogy hogyan kell, hogyan lehet a jószándékú de rosszul dolgozó aktivistákat letörni. Ez egy demokratikus rendszer minden hibájával együtt. De a mai világban (elevileg) itt is felütheti a fejét a tudatos adathamisítás.
Én maradok annál a döntésemnél, hogy otthon építgetem a családfámat, melyben sokezer ember szerepel, és a genetikus rokonaim száma is több mint ezerre tehető. Az adataimat időnként összevetem a GENI adataival, főként ha értesít, hogy "rokonomra" lelt, de már rég nem kapok olyan információt, ami nálam nincs meg, vagy nálam nem pontosabb. Ennek ellenére saját adatbázisomat nem teszem ki a nyílvánosságra, mert én is követhetek el hibát, amivel nem terhelek másokat.
A téma felvetése jogos, de nem tudok igazi gyógymódot, legfeljebb azt, hogy a kurátorok tiltsák le azokat, akik szorgalmasan belepiszkítanak mások adataiba, nemhogy engedélyezzék kezelői jogok átvételét.
Tisztelettel, Naszódi Mátyás

Kedves Naszódi Mátyás!
Ezek szerint valamilyen módon rokonok vagyunk.Talán a Zahler ágon valamelyik hàzastárson keresztúl aki a férje/felesége réven kapcsolódik valahol hozzad.
A GENI-ről: Svédországban élő unokabátyám indította el a családfat még 2008-ban, amibe bevett engem is és mivel egy szlovákiai unokanővérem egy Family tree programmal rendelkezett amit elküldött nekem. Azt bővítettem az édesanyàm elhunyta után fellelt adatokkal és más forrásokbol is, de azért, hogy a vilag különböző részein élő rokonok is hozzáférjenek, felvittem mindent a GENI-re. Azután egy kassai jóember, aki hozzáfért rengeteg dokumentumhoz, olyan adatokat is felvitt amire még álmomban sem gondoltam. Föleg a Zahler rokonságról, akikröl nem is tudtam, hogy még élnek, sőt eszak és del Amerikában nagyon is sokan. Az őseik mèg a 19-ik században vándoroltak ki.
Egyébként az anyai nagymamám volt Zahler, innen a rokonság.
Tehát a GENI számomra fontos, csak jött ez a kellemetlensèg, hogy azt a rengeteg munkat valaki, vagy vakik kisajátították, amibe meg beletörődnék, de abba mar nem, hogy mint kezelő ki legyek zarva, ha új informàcióhoz/képhez jutok hozzá akkor azt ne legyen jogom a megfelelő helyen elhelyezni.
Nagyon remélem, hogy megoldja a GENI ezt a számomra nagy problèmát, mert ezen ràgódom mar azóta, hogy felfedeztem. Mit is tudnék csinálni, hiszen nem tudok angolul, a fordító hibásan fordít és persze hogyan tudom bizonyítani, hogy valóban èn voltam a feltöltő?
Elèggé pesszimista vagyok, de reménykedem, hogy tévedek és visszakapom a jogaimat azoknàl a rokonoknál ahonnan valamilyen módon töröltek engem.
Minden jót kívànok neked.
Üdv Gyuri (György)

https://www.geni.com/path/Joaquim-Carneiro-de-Mello+is+related+to+S...

Tisztelt Mr. Sajnos a GENI-ben vannak olyan szabályok, amelyeket bizonyos kurátorok nem tartanak be, például engedélyezik az adminisztrátorokat a rokonok profiljaiban (GENI-szabály, 4. unokatestvérek és dédszülők), valamint letiltják az "Adminisztrátori beállítások" gombot, valamint magát a profilt. , azt állítva, hogy sok gondjuk volt a profil közzétételével... Úgy látom, hogy ez ellentétes a GENI szabályaival... Ez már megtörtént velem, és miután panaszt tettem a kurátornak, azt mondta, hogy panaszkodjak a GENI-nél. .. Úgy gondolom, hogy a GENI-nek módosítania kell a szoftverét, mivel ez lehetővé teszi a kurátor számára, hogy teljes jogkörrel rendelkezzen, hogy azt tegye, amit jónak lát, még akkor is, ha ez ellentétes a GENI szabályaival, ezért a GENI-vel kapcsolatos panaszomat vagy kritikámat is itt hagyom. ezt a vitát!

"Somosi György is your second great uncle's sister's husband's first cousin's wife's aunt's husband's second cousin thrice removed's husband's nephew."
Mindenki mindenkinek a rokona. :)

Az a helyzet, hogy én is lettem úgy kezelő, hogy nem kértem, egyszer csak ott lett a nevem. Talán azért, mert vér szerinti leszármazott vagyok.

Kedves Mindenki!
Nekem Roy C Grant kurátor segített rengeteget, tudom ajánlani! Ő csak olyat tesz fel, amit alá tud támasztani dokumentumokkal (anyakönyvekkel). Alapvetően a saját fám a myheitagen van és marad is. Nekem is voltak problémáim, sokszor félrevisz a geni pl. féltestvérek rosszul vannak fent (rossz apa v. rossz anya) egy idő után feladtam. Magamtól nem kértem adminos hozzáférést senkihez. Volt, hogy a geni azt jelezte, hogy a kérdéses rokon nincs a rendszerben, és pár hónappal később kiderült, hogy már évek óta fent van. A myheritage megvette a geni-t, amit gondolom próbálnak összefésülni. Igazából nem tudja egyik sem kezelni, a többszörösen kapcsolódó szálakat. Legalább is én így látom. És igen itt kb mindenki mindenkinek a rokona.
Kedves György, Demeter Katalin szépen leírta, azt kellene a geni-nek elküldenie!
Üdvözlettel,
Renáta

Showing all 16 posts

Create a free account or login to participate in this discussion