Invoeren gegevens

Начал Job Waterreus сегодня

Verzoek om bij het invoeren van gegevens voor het Nederlandse deel van de boom zo veel mogelijk de richtlijnen te volgen zoal aangegeven bij https://www.geni.com/projects/Portaal-voor-Nederlandstaligen/4077#Belangrijk

  • Gebruik het tabblad Default tenzij de persoon in meerdere talen met andere namen bekend is (bijvoorbeeld na emigratie)
  • Voer gegevens bij de juiste velden in:
    • Alle voornamen in het voornamen veld (geen andere leestekens dan een streepje of punt opnemen (dus namen niet scheiden met een komma, geen aanhalingstekens, /, haakjes, acculades, sterretjes of andere leestekens)
    • Alleen patroniemen in het patroniemen veld (hou er rekening mee dat Geni namen van achter naar voor vergelijkt over de kortste lengte, Janszoon is dus anders dan Janszn, Jansz, Jans of Jansse. Neem varianten op in ook bekend als)
    • Roepnaam en alternatieve spellingen en naamvarianten graag opnemen in ook bekend als (gescheiden door komma's)
    • In Nederland getrouwde vrouwen houden hun eigen achternaam, vul dus NIET de achternaam van de man in bij de achternaam van de vrouw (Geni doet dit default wel omdat in de VS een vrouw wettelijk de achternaam van de man krijgt, maar in Nederland is dat niet zo)
    • Vul graag zowel de achternaam en de achternaam bij geboorte in, vul bij dan achternaam de laatste wettelijke achternaam in (dus bij latere erkenning van een kind door de vader krijgt het kind dan als achternaam bij geboorte de achternaam van de moeder en bij achternaam de achternaam van de vader.

Geef dan ook even een toelichting in de Over van het profiel).

  • * Gebruik een hoofdletter aan het begin van een naam en schrijf de rest van de naam in kleine letters (achternamen kunnen desgewenst in hoofdletters weergegeven worden, zie https://www.geni.com/account_settings/name_preferences)
    • Neem voorvoegsels zoals van der op voor de achternaam en schrijf ze in kleine letters
    • Voer geboorte gegevens in bij de geboorte gegevens en doopgegevens bij de doopgegevens. Als er alleen doopgegevens zijn, vul dan een geschatte geboorte datum in (zodat het makkelijker is kinderen op de juiste geboortevolgorde te zetten).
    • Voer overlijdensgegevens in bij de overlijdensgegevens en begrafenis/crematie gegevens bij de begrafenis/crematie gegevens. Als er geen overlijdens gegevens bekend zijn kan een geschatte overlijdensdatum ingevuld worden.
    • Geni vat ongeveer bij een datum op als een marge van plus of minus 5 jaar. Het kan dus handiger zijn om tussen te gebruiken als dat een kleinere marge geeft.
    • Gebruik voor locaties zo veel mogelijk een locatie waarbij provincie en land gevuld zijn en bij provincie bij voorkeur de volledige naam. (Dezelfde plaatsnaam komt vaak in meerdere provincies en landen voor. Gebruik van provincie NB zonder land kan er zomaar voor zorgen dat er als land Canada ingevoerd wordt)

Probeer ook zo veel mogelijk een (liefst primaire) bron voor de gegevens te vermelden. Een linkje naar de scan van aktes is altijd zeer welkom.
Bronnen kunnen bijvoorbeeld gezocht worden via https://www.openarchieven.nl/, https://www.wiewaswie.nl/, https://www.genealogiewerkbalk.nl en https://www.genealix.nl/. Zie ook het project https://www.geni.com/projects/Nederlandse-Bronnen-Dutch-Sources/8618
Er is ook wat meer info beschikbaar via https://www.geni.com/projects/Portaal-voor-Nederlandstaligen/4077#Beschikbare-naslag-documentatie

Зарегистрируйтесь или войдите в систему чтобы участвовать в этом обсуждении