Het lijkt me wel aardig om een discussie te starten met genealogie publicaties op internet over de periode van voor de burgelijke stand, waarbij de bronnen ook vermeld zijn. Hierbij de eerste:
http://home.kpn.nl/f.angevaare/pdf/Foykens%20cs.pdf
De publicaties van Han Leune: https://www.hanleune.nl/genealogie/
Naast de geneologien en kwartierstaten staan er nog tal van sociale studies op deze site met veel genealogische gegevens (inclusief bronnen). Ik maak zelf veel gebruik van het Repertorium Lillo-Liefkenshoek 1585-1786 (https://www.hanleune.nl/de-forten-lillo-en-liefkenshoek/84-repertor...). De bevolking rondom de twee forten en polders bij Antwerpen had veel wisselwerking met Zeeuws-Vlaanderen, Zuid-Beveland, West Noord-Brabant en Tholen.
Job Waterreus bedoelde je voor de burgelijke stand, of ook voor de doop-, trouw- en begraafboeken? Ik zie dat de publicatie die jij vermelde veel oudere gegevens heeft.
De Doop-, trouw- en begraafboeken zijn, voor zover ze nog beschikbaar zijn, over het algemeen wel goed te vinden. Het gaat dus wel ook over die periode, maar dan niet om verwijzingen naar die boeken (die zijn over het algemeen wel goed te vinden), maar bijvoorbeeld wel weer over indexen op die boeken.
Maar je ziet soms ook dat er een publicatie is over een bepaald gebied, locatie of woning, waarbij bewoners genoemd worden en waarbij dan ook weer bronnen genoemd worden. Ook dat kan voor meerdere gebruikers interessant zijn. Daarbij is de periode wat minder van belang.
Als het mogelijk is dan is het handig om te linken naar een pagina waaruit duidelijk wordt wat er te vinden is (bijvoorbeeld een inhoudsopgave of inleiding), zodat dat niet helemaal in het bericht beschreven hoeft te worden.
Denk ook de de provinciale projecten, (zie ook https://www.geni.com/projects/Nederlandse-Bronnen-Dutch-Sources/8618?project_node_id=project-8618#Primaire-bronnen-naar-provincie).
Die projecten kunnen ook nog wel wat aanvulling gebruiken. Daar zijn vooral sites met een zoekfunctie voor personen interessant.