Oskar Sild Karl pg. (*1874 + 1956)

Started by Benno Sild on Monday, September 21, 2020
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 5 posts
9/21/2020 at 11:59 PM

Tere,

Kas keegi on kohanud arhiividokumentides minu vanaisa Oskar Sild Karl pg kohta mingit infot?
https://www.geni.com/family-tree/canvas/6000000018645346304
Olen juba aastaid otsinud EAA ja Venemaa arhiivi dokumentidest infot. Infot olen saanud palju, kuid leidnud ei ole dokumenti, mis tõestaks Oskar Sild vanemaid, vendi ja õdesid ning seda millisest Eesti piirkonnast välja rännati Gdovi(Oudova). Kui keegi saab mind otsingutes aidata, palun andke teada.

Ette tänades.

Benno Sild

9/22/2020 at 1:23 AM

Oskari isa Karli oletatav sünniaeg võiks olla 1850 või enne seda ja tõenäoliselt on sündinud Eestimaal või Liivimaal.
Kahjuks on see väga levinud nimi.
Valdade nimekirjades on sageli märge äramineku kohta. Vaja oleks teada siiski maakonda või kihelkonda, kust ta ära läks.
Venemaa koguduste nimekirjadest on samuti raske leida, sest puudub nimede register.

Jüri Rebane

9/22/2020 at 5:22 AM

Tere,

Tänud Jüri ja Toomas.

Jüri. Olen vaadanud läbi kõik luteri kirikute nimekirjadest Sild ja lähedase nimekujuga isikud. Valdade nimekirjad vaatasin ka kõik läbi. Sealt leidsin emapoolsed esivanemad Marjak ja Kiilaspea ning oma isa poolse ema esivanemad Saks Aru vallast. Sobilikku Sild pere ei leidnud. Peale selle vaatas üks uurija kõik Karl Sild EAA dokumendid koostas aruande 37 A4 leheküljel. Ei olnud sobilikku. Ometigi on Venemaa arhiivides Domkino ümbruse elanud Sild perede kohta dokumendid (sünnid, ristimised, abielud , surmad, varad, veski renoveerimine, maa müük, kulakuks tegemine, Siberis olek, Siberist tagasitulek, töötamine Luuga raj. kolhoosides kuni sõjani, sõja ajast ei ole jälgi, peale sõda tulek Viljandi lähedale Varese tallu, elamine uusmaasaajana ning surm 1956 .a Viljandis. Puudu on sugupuu kokkupanemisest oluline. Oskar Sild esivanemad, õed ja vennad. Oskari teise abielu tunnistusel on tema sünnikohaks märgitud Srugi - Krasnenski. Kust minu esivanemad Venemaale läksid pole teada ja ei saanud ka sugulastelt enam küsida. Isa jutu järgi olid tema esivanemad läinud Venemaale Juuru kandist ja salaja öösiti läbi metsade. Esialgu oli elatud metsas onnis. Hiljem ehitati maja ja kõrvalhooned, hariti maa, ehitati veski ning uus suurem maja. Kas tõesti mindi varajase väljarände ajal. Dokumentides on kirjas, et Gdovis elas viis eesti pere juba enne 1868.aastat.

Toomas. See Oskar Sild ei sobi.

Benno

Private User
8/18/2022 at 7:52 AM

Tere.

Tänud Benno Sild.

Huvitav kirjeldus mõisniku alt teisepoole Peipsit siirdumisest. Ettevõtlikud inimesed!

Edu grupile ☉

11/2/2022 at 2:10 AM

Tere,

Otsin oma isapoolse vanaisa Oskar Sild Karl p. (1874 - 1956) esivanemaid, õdesid, vendi ning sugulasi. Kahjuks ei ole teada, millisest Eestimaa piirkonnast välja rännati Venemaale Gdovi/Oudova piirkonda. Seega ei ole ERA- st leidnud dokumente selle perekonna kohta. Luteri usu kirikuraamatus pole kirjas ühtegi Karl Sild, kes sobiks Oskar Sild isaks. Õigeusu kirikuraamatuid pole põhjalikult jõudnud läbi vaadata. Pskovi kodu-uurijad kirjutasid raamatu eestlaste elust seal piirkonnas. Kahjuks on seal küll ära toodud eestlaste elu ja olud, kuid mitte Eestimaa piirkondi, kust välja rännati. Paluksin uurijatelt abi. Kas keegi on uurinud mõne eestlase sugupuud, kes on elanud Domkino, Novaja Želtša, Lomõ, Krasnaja, Kaškarovo, Zadorje, Masnikova Gora, Sjolkino, Zrekino, Kruglitsõ, Tšernevo. Bereznjaki tühermaa olid praeguse Gdovski rajooni haldusalas. Raamatus pole kindlasti kõiki kirjas. Ehk õnnestub seda kaudu leida Eestimaa piirkond, kust huvipakkuv Sild pere Eestist välja rändas.

Tänud ette!

Parimate soovidega.
Benno

Showing all 5 posts

Create a free account or login to participate in this discussion