למי שיטרח וילחץ על הקישור בתחתית העמוד
ABOUT
ימצא את "האני מאמין" של האתר. וכך זה נפתח
אודות ג'ני
ג'ני פותר את בעיית הגנאלוגיה על ידי הזמנת העולם לבנות את אילן היוחסין המקוון הסופי
באמצעות השירות החינמי הבסיסי בג'ני.קום משתמשים מוסיפים ומזמינים את קרוביהם להצטרף לעץ היוחסין שלהם. כל משתמשי ג'ני יכולים לשתף תמונות, סרטונים ומסמכים עם בני משפחותיהם. שירות המנויים של ג'ני פרו מאפשר למשתמשים למצוא עצים תואמים ולמזג אותם לאילן היוחסין העולמי היחיד, שמכיל כיום מעל 100 מיליון משתמשים חיים ואבותיהם.
דברים אלו והאופן בו אתר ג'ני פועל הביאו אותי למסקנה כי הרעיון הבסיסי בג'ני הוא שיתוף, שיתוף ושיתוף.
כאשר המטרה המוצהרתת היא בניית עץ עולמי אחד בו כל פרופיל אמור להופיע רק פעם אחת הרי אין שום תוחלת והגיון בשמירה על פרטיות פרופילים של אנשים שאינם בין החיים.
מי שהוא סבא רבא שלי הוא גם סבא רבא של משתמשים רבים אחרים. אם אשמור על פרטיות הפרופיל שלו הרי נין אחר יוסיף פרופיל (זהה) חדש ומה עשינו בזה? פיספסנו את המטרה
אני קוראת תגובות של משתמשים שמתלוננים על כך "ששינו להם" או "קלקלו להם" את מה שטרחו עליו כל כך הרבה. אני לא מצליחה להבין למה מי שכל כך חרד לנתונים שלו בוחר באופן מודע להעלות אותם דווקא לאתר הזה שמהותו שיתוף. יש עשרות אתרים אחרים הבנויים על הקונספט של עצי משפחה פרטיים (ר'ע' מייהאריטג' למשל) פשוט נשגב מבינתי
אני יכולה להעיד על עצמי שבמהלך הזמן בו אני משתמשת באתר עידכנתי והוספתי פרטים, מיזגתי מאות פרופילים שאינם תחת ניהול שלי. בעיני זו עבודת קודש לטובת הדורות הבאים. פעם או פעמיים בלבד פנו אלי מנהלי הפרופיל בטענה ששגיתי, ואני מיהרתי לתקן חזרה בעזרת אחד האוצרים
לסיכום, עץ עולמי אחוד אינו "בונוס" אלא מהות. הוא כרוך בעבודה רבה, בזהירות יתרה ואכן לפעמים יש מחיר לעניין (שתמיד אפשר לתקן)! אשמח לשמוע דעתכם
לאחרונה ג׳ני שינו את הגדרות הפרטיות בהתאם לחוקים חדשים
באירופה וארה"ב
עכשיו יש הגבלות על שינוי מצב הפרטיות על מי שאינו מנהל הפרופיל או קרוב משפחה של הפרופיל. רק מי שנולד לפני מעל 150 שנה ניתן להפוך לציבורי גם ע"י משתמש שאינו המנהל.
הדבר נכון גם לנו, האוצרים
Geni curators
ובהתאם לכללים החדשים קשה לאוצרים לשחרר מפרטיות פרופילים שנולדו אחרי 1870 אלא אם מקבלים הסכמה מפורשת ממנהל הפרופיל.
אם מישהו כאן צריך עזרה בביצוע משימה שהוא לא יודע איך או לא מורשה ע"י ג׳ני, הוא או היא יכולים לפנות אלי או לאוצרים ישראלים אחרים, יש כאלה כ- 8
יש סיבות כבדות משקל לשמירה על פרטיות הפרופילים.
דוגמאות:
לסבתא שלי למשל, הוסיפו ילדים, כשבדקתי מה עשו - הסתבר שמישהו הוסיף עוד פעם את כל הילדים שלה ויצר כפילויות.
אותו אחד לא ענה לפניות שלי, ולי לא הייתה דרך למזג את הפרופילים הכפולים במשך זמן רב.
לסבא רבא רבא שלי (אדמו"ר ידוע ומפורסם) הוסיפו בנים ובנות שמעולם לא היו חלק מעץ המשפחה, וזאת מהרצון ל"ייחוס". ורק ניתוק הענף שלי מאותו בלגן, ובנייית עץ משפחה חדש (פרטי) אפשרו לי לעשות סדר בעץ.
שלום,
אני בהחלט שותף לרעיון הפומביות, רק רוצה לאמר לכם, ששמירת הפרטיות היא קודם כל ערך בפני עצמו, שיש לכבד, וגם עומדים מאחוריו עניינים מהותיים.
ראשית, במהלך חייהם של אנשים, קורים "מקרים" בהם לא נשמרו נאמנויות משפחתיות, ואדם נולד
תוך הפרת קדושת הנישואים. אתר כמו ג'ני, ובמיוחד אתרים כמו Family Tree Dna , מבוססי גנטיקה, מגלים סודות שנשמרו בקפידה. כך שאדם יכול למצוא עצמו כנצר למשפחה שאינו מכיר. מה שגורר אחריו, בפוטנציאל תביעות אבהות וירושות, שההשלכות שלהן הרסניות.
שנית, נוכחתי לדעת שמשימות לאומיות ובין לאומיות של הצלבת עצי היוחסין של משתמשים רבים מביאות לפעמים אנשים להיווכח, שדתם או לאומיותם שחשבו עליהם כנכס... אינם כנראה מה שהם חושבים.
אני מניח שהרצון לפרטיות נובע לפחות בחלקו ממניעים אלה. את עצי המשפחה שלי בנה גנאולוג מומחה, שמשימת חיו היא לחבר את כל העם היהודי, והסיפורים שלו על "תקלות" כגון אלה שכתבתי עליהם, מרובים למדי. יותר מידי אפילו.
אז אם רעיון הפומביות קוסם לנו כאנשים חופשיים ומשוחררים, הוא לא תמיד כזה לכל מי ששותף לעצים שלכם...
שנדע רק טוב
Rafi Kornfeld (c) מה קורה כאשר נוצרים "אחים" בעלי שם זהה אחד פרטי והשני ציבורי ?
ג'ני מייצרת רשימת חריגים מסוג זה ומבקשת לפנות למנהל הפרטי כדי שיפתור זאת.
הניסיון שלי (יש לי עשרות כאלו) שמנהל הפרופיל הפרטי ניתק מגע ואינו מגיב.
מדוע לא יבוצע מיזוג (אפילו אוטומתי ) במקרה זה. איזה ערך יש לרשימת חריגים אם לא ניתן לפתור אותם ?
Michael P. Vinegrad
You are absolutely right. The problem is that not all Israeli users are fluent in English at a level that allows for free discussion (including me). Feel free to translate my first post and open a new discussion in English with it.
תודה להגר.
קראתי את מה שכתבה ואת התגובות.
אין קשר בין הרעיון של אילן עולמי אחד לבין פרטיות של פרופילים חיים. ברעיון הכללי הגר צודקת לחלוטין, אך מצד שני חובה לשמור על פרטיות לפחות של אנשים חיים. לדעתי, פעמים רבות צריך לשמור גם על פרטיות פרופילים של נפטרים לפחות עד מאה שנה מלידתם.
לגבי השאלה מה מחפשים בג'ני אנשים שלא מבינים/מסכימים לרעיון המרכזי של ג'ני, התשובה פשוטה מאוד. הוספת פרופילים ללא הגבלה - בחינם. אם היה ניתן במיי הירטייג' להוסיף אנשים ללא הגבלה בחינם, כולם היו עושים זאת שם.
לגבי הטענות של Savyon Segall הוא צודק, אבל היום כל העולם כזה, בין אם תרצו ובין אם לא תרצו. ואם מישהו מכם מתנגד לרעיון ולא יעשה בדיקת DNA, אז בן דוד שלו תומך נלהב ברעיון וכן יעשה בדיקה כזו, התוצאה הסופית תהייה זהה: הסודות יתגלו.
Savyon Segall
מסכימה לכל מילה שכתבת.
אבל אם ערך הפרטיות הוא כל כך חשוב למשתמש - מדוע לבנות את העץ שלו דווקא בג'ני? י
זה כמו לגור במרכז מאה שערים כשאתה חילוני
או כמו לגור בשכונה חילונית לגמרי כשאתה חרדי
תגור בשכונה שיש בה ביטוי לערכים שלך.
תודה על דיון מרתק.
לפני כמה שנים תרמתי לספרייה הלאומית ספר מוהל שהיה של סבא רבא שלי בגרמניה. כששאלתי אם הספר ייסרק ותהיה גישה אלקטרונית אליו, נעניתי שהם בודקים קודם בקפידה את הטקסט ואם הם מוצאים עדויות למילה של ממזר (יש "מילות קוד" שמוהלים השתמשו בהם), הם לא מעלים את הדפים לאתר.
הופתעתי מהתשובה אך זה נשמע לי הגיוני. עם זאת, היום קשה לשמור סודות וכמו שכתבו כאן - סופם כנראה להתגלות. במחקר משפחתי שערכתי לחשה לי סבתי שאחת מבנות המשפחה הייתה נשואה לקומוניסט... התבקשתי לא לתעד את זה בחומרים שאני מעבירה למשפחה כי מדובר בנושא רגיש... אני משערת שלבתו ולנכדיו זה כלל לא משנה, אבל יש אנשים שחושבים שיש ערך בשמירה על סוד גדול כזה.
ועם כל הבעיות שזה יכול לייצר, אני עדיין חושבת שהפומביות היא ברכה ומי שחושש - שיפנה לאתרים סגורים ומאובטחים יותר.
אני משתמש כבר שנים רבות בג'ני, לאחרונה הפכתי שוב (שילמתי) ללקוח פרו ואני מקבל כל הזמן הודעות מחברת מיי הריטג' על מציאת קרובי משפחה ועל מנת לצפות בהן הם דורשים להרשם בתשלום לאתר שלהם. למי שלא יודע מיי הריטג' היא ההבעלים של ג'ני ! והבעלות היא בכלל ישראלית ולהרגשתי הם מאד לא הוגנים כלפי הלקוחות הותיקים של ג'ני. אשמח אם משהו יכול לעדכן אותי בנושא וכמו רבים אני גם בעד שקיפות מרבית ובלי פרופילים פרטיים, זה שייך למערכות אחרות והן קיימות .
ושיהיה לכולם יום מקסים
Rafi Kornfeld (c)
תודה על התיחסותך.
מבקשת לדעת מהי מידת הנגישות שלכם, האוצרים, לאנשים שמנהלים את ג'ני.
Hagar Ofri Or לשאלתך בקשר לנגישות של האוצרים להנהלת ג'ני
יש לאוצרים קבוצות דיון סגורות לאוצרים בלבד ושם ניתן לשאול ולקבל תשובות ממנהל ג'ני ומצוות עוזריו.
רוב השאלות שנשאלות בקבוצות הדיון האלה נענות על ידי אוצרים אחרים.
אגב למי שרוצה לדעת, יש בערך 200 אוצרים בכל העולם שאמורים לעזור לכ2-3 מיליון משתמשים רשומים.
בג'ני יש היום בערך 130 מיליון פרופילים.
ראשית,אני מעדיף את ג'ני על כל פני האתרים האחרים,אבל אשמח אם בעיות יתוקנו,לדוגמא:
1:מדוע ישנם פרופילים בהם עשרות ואפילו מאות אנשים הם מנהלי הפרופיל?ניתן לבדוק תוך שניות ולוודא שרק צאצא של אותו אדם ינהל את פרופילו
2:עץ המשפחה שלי זוייף ושונה פעמים רבות,לאחרונה אחת פתחה פרופילים זהים לפרופילים שאני פתחתי,ביצעה מיזוג ביניהם,ואז חתכה אותם וצירפה לעץ המשפחה שלה והסבה אותם כפרטיים(כוונתה הייתה לצרף עצמה כ"צאצאית" של האדמו"ר מקוצק)
3:Michael Wachsאתה צודק,ופרופילים רבים אותם אני פתחתי בג'ני נמצאים במי הריטג' והם דורשים ממני תשלום כפול,צריך להיות אחידות ביניהם.
4:קיימת בעיה בפרופיל שלי מהיום הראשון שלי בג'ני:משום מה האלגוריתם אינו מזהה שאני צאצא של סבי רבא רבים,והוא לוקח אותי משום מה דרך בעלה הראשון של סבתא רבתא שלי,ולפעמים בדרך אחרת ואינו מראה שהם סבי רבא שלי.אחת למספר ימים,האלגוריתם מתאפס מראה את הקשר האמיתי אבל באותו הזמן שוב מראה קשר לא נכון אצל סבי רבא אחרים שלי.
הבעיה ביחוד כאשר אני צאצא של אותו סבא רבא/אותה משפחה מענפים שונים.לדוגמא:אני צאצאו של המהר"ל מפראג,אחיו ואחותו,האלגוריתם לא מזהה זאת,כך גם אצל המהרש"ל,הרמ"א ועוד.אצל אבי,האלגוריתם מזהה תמיד נכון
פניתי פעמיים למייק(מנכ"ל ג'ני),הוא הבטיח שהדבר יתוקן-לא תוקן
למרות כל הבעיות,אני אוהב מאד את האתר,ואוהב לעסוק בו רבות
ראשית אני מברך על כל הפרוייקט בכל אחת מהפלטפורמות. סיפורים מסבתי קרמו אור וגידים ושמות מסיפוריה פתאום קמו לתחייה וזה מאד מרגש.
אני מנוי MyHirytage ויש לי גישה ל ג'יני. ללא כפילות.
חשוב לפתוח את העידכונים כרשת חברתית ויחד עם זה למנוע "חבלות" שהיום יכולות להיות. בינתיים לא נתקלתי בכאלה.
המשך עבודה מהנה ומבורכת.
גם אני רואה חשיבות רבה לבניית העץ העולמי. ולכן בניתי את עץ המשפחה שלי וגם הצטרפתי לענפים שנבנו לפני - רק בג'ני. אינני שומר בסוד שום נתונים של מי שכבר נפטר. כמו כן יש מקרים המאפשרים לתת פומבי לפרופילים של אנשים מפורסמים חיים.
יחד עם זאת, היו לי מקרים שחיברו לי פרופילים שונים אבל דומים - ונאלצתי לתקן ענפים שלמים של העץ המשפחתי. כדוגמא, יש במשפחה שני בני דודים בעלי שמות זהים, שנולדו באותה שנה אבל נפטרו בשנה אחרת. במקרים כאלה, גם מייהריטג' מציעים "התאמות" שאינן תואמות!! יש להזהר מאוד לפני שמאמצים את ההתאמות הללו. היה גם מקרה שבו הציעו התאמה לאדם באותו שם ...אבל מ-דור אחר.
לא תמיד אתה מגלה את הטעויות בסמוך לזמן קרותן ולפעמים מספיקים להוסיף עליהן עוד ענפים מוטעים.זאת באמת עבודה קשה לתקן. הוספתי הערה - שיש לשים לב לקיומו של אדם נוסף באותו שם.
נוכחתי לדעת שיש דרך לבנות פרופיל גלוי, בלי אפשרות לשנות אותו, אלא ע"י מנהל הפרופיל. אין לי מושג איך עושים זאת - למרות כל השנים שאני כבר פעיל בג'ני. [אינני "פרו"].
כמו כן יש פרופילים שהוגדרו כ- "מאסטר" [MP], שבהם מבקשים לא לתקן דבר ללא אישור - אבל לא יכולים למנוע ממישהו לא ממושמע לתקן נתונים על דעת עצמו.
היה מקרה שבו השתתפתי בדיון עם גברת אחת, שאוצר ביקש ממנה לשנות פרופילים שלה לפומביים. בסופו של דבר היא נעתרה. ג'ני מצא קרבת משפחה בינינו - גם מצד אבי וגם מצד אמי [אמי נולדה בגליציה ואבי בגרמניה- ממשפחות שונות]. זה היתרון של עץ משפחה עולמי!!!
כמו שנאמר, יש גם בעיות במיחשוב - למשל, סבתא רבא שלי [מצד אבי] התאלמנה מסבא רבא והתחתנה עם הדוד שלה [אח של אביה]. -קיבלתי מסלולי קרבת משפחה דרך אותו דוד, במקום דרך האבא שלה= במקום קרבת דם, נרשמה קרבה מנישואין.
ועוד לגבי הקשר בין ג'ני ל- מייהריטג': ג'ני הייתה חברה עצמאית, שנקנתה ע"י מייהריטג'. הבעלים החדשה קבעה את הכללים של פומביות פרופילים, למשל.
נ'ני דורשת תשלום עבור הקלת הנגישות למידע בתוך האתר שלה.
מייהריטג' מציע לנו מידע נוסף, ממקורות אחרים - כולל מעצי משפחה המנוהלים אצלה - בתשלום. שימו לב שלא כל הצעות המידע מתאימות - כפי שציינתי קודם.
רק כקוריוז - התברר שאני בן דוד רחוק [קרבת דם] של אנה פנק. ג'ני מזכיר לי זאת בכל יום זכרון שלה.
רקבשורות טובות ובריאות
Michael Wachs, Yoram Doctori
אכן מייהריטג' היא הבעלים של ג'ני אבל שתי החברות מתנהלות בנפרד ולכל אחת יש צוות עובדים ומנהלים נפרד
ואם אתה מחליט להשתמש בג'ני אין שום חובה להיות משתמש משלם גם במייהריטג'.
נכון, הם שולחים הודעות שמצאו פרופילים מתאימים במייהריטג', אבל פעמים רבות אני מוצא שהפרופילים האלה הועתקו מג'ני, כולל תמונות שאני עצמי צילמתי של קרובי משפחה שלי.
אם אתה מוצא פרופיל במייהריטג' שיש לו פרטים רבים נוספים אתה יכול פשוט להעתיק אותם או לחלופין לבקש מאוצר של ג'ני לנסות להעביר אינפורמציה מהאתר השני, אבל בתנאי שהפרופיל בג'ני וגם במיי הריטג' לא יהיו פרטיים
Libi Gabel
קצת משונה שאמא שלך השתמשה בג'ני עוד לפני שנולדת? בת כמה את?
את בעצמך רשמת את הפרופיל של אמך בדצמבר 2019
מה בדיוק השאלה?
Libi Gabel
אם את רואה סימן פלוס מתחת לפרופיל שלך ושל הוריך את או הם צריכים להקיש על הסימן הזה (פלוס ולאשר
merge these profiles