PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY ALKAA (1/11)
Pihlajaveden kyläpuu -projekti heiluttaa kiviä ja siirtää kallioita aloittamalla Genissä toimivien paikkakuntaprojektien esittelyt!
Illan aikana esitellään lyhyesti pääkohtia Pihlajaveden projektin toiminnasta ja sukututkimuksenkin kannalta kiintoisia asioita Pihlajavedestä. Esittelyjulkaisuja saa täydentää ja aiheista voi kysellä lisää kommentoimalla niitä.
Koivumäentien varressa sijaitsevan heiluvan kiven ja monien muiden Pihlajaveden käyntikohteiden sijainti on merkitty tähän Google Maps -karttaan: https://www.google.com/maps/d/viewer?ie=UTF8&hl=fi&om=1&...
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: LYHYT PAIKKAKUNTAESITTELY (2/11)
Pihlajavesi on nykyään Keuruun kaupunkiin kuuluva Keski-Suomen maakunnan läntisin kylä, joka sijaitsee samannimisen järven ja vesireitin ympärillä Etelä-Pohjanmaan ja Pirkanmaan naapurina. Vakituisia asukkaita on enää alle 500, mutta kesällä elämä raitilla vilkastuu kesäasukkaiden ansiosta.
Uudelle ajalle tultaessa Pihlajavesi kuului Suur-Ruoveteen. Seutu oli hämäläisten ja satakuntalaisten erämaata, jossa käytiin erässä emäalueilta käsin. Vähitellen alueelle syntyi kiinteää asutusta, jota täydentämään tuli 1500-luvun jälkipuoliskolla savolaisia. Kun Keuruu erotettiin Ruovedestä vuoden 1630 tienoilla, Pihlajavesi jäi Keuruun yhteyteen. Vuonna 1776 Keuruu ja sen mukana Pihlajavesi siirrettiin Turun läänistä uuteen Vaasan lääniin.
Omaa kirkkoa ja seurakuntaa alettiin puuhata 1700-luvun jälkipuoliskolla. Vuonna 1780 Pihlajavesi perustettiin Keuruun rukoushuonekunnaksi. Nykyään Pihlajaveden erämaakirkkona tunnettu vanha kirkko valmistui vuonna 1782. Hautausmaista vanhin on vanhan kirkon ympärillä. Vuonna 1809 Pihlajavesi sai oman papin, ja kappeliksi se tuli vuonna 1831.
Pihlajavesi on ollut harvaan asuttua maatalousseutua koko vakituisesti asutun historiansa ajan. Talojen ja kyläkuntien välillä on laajojakin erämaa-alueita. Isojaossa paikkakunnalle lohkottiin suuria metsätiloja. Antti Järvenpää on laatinut karttaluonnoksen Pihlajaveden kantataloista noin isojaon ajalta. Nimet ovat suunnilleen samat kuin Pihlajaveden 1800-luvun ensimmäisen rippikirjan tilaluettelossa. Karttapohja on koottu Kansallisarkiston vanhoista pitäjänkartoista.
Kunnallishallintoon siiryttäessä vuoden 1865 kunnallisasetuksen jälkeen Keuruun yhteyteen jääneellä Pihlajavedelläkin alettiin kehitellä omaa kunnallishallintoa. Pihlajaveden uusi kirkko valmistui Pihlajavesi-järven etelärannalle vuonna 1870. Uuden kirkon lähellä on niin kutsuttu vanha hautausmaa, Rekolan hautausmaa.
1800-luvun puolivälin jälkeen erityisen voimakasta oli pohjalaisten muutto paikkakunnalle, mikä on jättänyt jälkensä Pihlajaveden väestöön. Pohjalaisia ei aina mielellään otettu vastaan, minkä voi päätellä kirkonkokouksen pöytäkirjasta, jossa käsitellään Juho Antinpojan pyyntöä perheineen päästä seurakuntaan. Päätettiin, ettei oteta "sellaista pahamaineista miestä, jonka kaltaisia on ruvennut Pohjanmaalta tunkeutumaan seurakuntaan sille pahennukseksi ja turmellukseksi". Muuttoliike sai vauhtia myös vanhan Vaasan radan avaamisesta vuonna 1883.
1800-luvun jälkipuoliskolla seudulle syntyi kyläkuntia mm. rautatieasemien ympärille (Asemankylä, Valkeajärvi) ja kantatilojen ja niiden torppien muodostamina (mm. Sällinkylä, Lapinkylä, Karimonkylä, Simsiönkylä) sekä erikoisuutena Karhunkylä, joka perustettiin vuonna 1893 arpomalla kymmenen tilan omistussuhteet harjakaistansseissa.
Pihlajavesi itsenäistyi omaksi kunnakseen vihdoin vuonna 1895. Kolmas, nykyinen hautausmaa valmistui vuonna 1930 Koipikankaalle. Asukasluku oli suurimmillaan noin 2 500 henkeä 1950-luvulla. Vuodesta 1960 lähtien Pihlajavesi kuului uuteen Keski-Suomen lääniin. Vuonna 1969 Pihlajavesi liitettiin takaisin Keuruuseen. Kuntaliitos täytti siis 50 vuotta viime vuonna 2019.
Pihlajaveden kirkonkirjat alkavat vuodesta 1834. Aikaisemmat ovat Keuruun yhteydessä. Lisäksi on tilapäisluontoinen rippikirja 1788-1793, jonka ajalta pihlajavetisten tiedot puuttuvat Keuruun rippikirjasta. Keuruun pappila paloi 19.8.1809, jolloin osa arkistoa tuhoutui. Genin käyttö helpottaa täyttämään aukkoja tiedoissa siltä ajalta.
Tässä käytetyt lähteet ja laajempaakin luetteloa lähteistä ja tutkimuksista, joihin on talletettu Pihlajaveden sukujen ja talojen historiaa, on koottu Pihlajaveden projektisivulle, ks. sivun loppu: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-kyl%25C3%25A4puu/39111
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: LYHYT PROJEKTIN ESITTELY (3/11)
Pihlajaveden kyläpuu -projektin henkilöprofiilien määrä on tällä hetkellä (3.1.2020) noin 234 % paikkakunnan suurimmasta asukasluvusta 1950-luvulla. Projektissa on 140 yhteistyökumppania, joista suurin osa on pihlajaveteläisjuurisia. Ydinjoukko, joka rakentaa puuta aktiivisesti ja lisää profiileja pääprojektiin ja sen tarkentaviin projekteihin, on paikan kokoon nähden mukavan kokoinen. Toki verkostomaisessa tekemisessä pieninkin panos on tärkeä, ja myös katselijoita tarvitaan.
Pihlajaveden kyläpuu perustettiin koko kylän sukupuuksi osana Genin maailmanpuuta kesäkuussa 2016. Se syntyi kiinnostuksesta ryhtyä selvittämään paikkakunnan sukuverkostoa ja muistoissa elävien paikkakuntalaisten sukulaisuussuhteita. Pihlajavesi on tyypillinen maaseutupitäjä, jossa ”kaikki ovat sukua kaikille”.
Pihlajavesi-puun rakentaminen alkoi ilman projektia, mutta jo pian perustettiin projekti sen tueksi. Vuonna 2016 Genissä ei vielä ollut kattavasti paikkakuntaprojekteja kuten nykyään on. Aiemmin perustettuja suomalaisia paikkakuntaprojekteja olivat Suojärvi-projekti, Viitasaari-projekti (nykyinen Pohjoinen Keski-Suomi -projekti) ja Uusikaarlepyy.
Pihlajaveden kyläpuu ei ole pelkkä paikkakuntaprojekti, vaan sen laajuus kattaa edesmenneet Pihlajaveden asukkaat koko historian ajalta riippumatta siitä, onko kunta tai seurakunta ollut itsenäinen vai ei, tai mihin se on milloinkin kuulunut.
Pihlajaveden kyläpuu -projekti on esittäytynyt myös Suur-Keuruussa kesällä 2018 ja osittain samansisältöisessä jutussa Aisapuu-kylälehdessä saman vuoden lopulla.
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: TALONHALTIJAPROJEKTIT (4/11)
Pihlajavedelle on päädytty perustamaan talonhaltijaprojekteja kyläprojektien sijaan, sillä paikkakunnan asutus on perustunut yksittäistaloihin. Talonhaltijaprojekteja on perustettu pääosin ”kysynnän mukaan” siten, että joku kyseisen talon jälkeläinen on halunnut aloittaa projektin.
Talonhaltijaprojektin pääsisältö on projektisivulle koottava kattava, aikajärjestyksessä oleva luettelo kaikista talon isännistä ja emännistä siten, että luettelon henkilöistä on linkit sukupuuhun. Talonhaltijaprojektit muodostavat paikkakunnalle eräänlaisia sukupuun runkoja. Joihinkin talonhaltijaprojekteihin voitu sisällyttää myös kantatilan torpparit ja lohko- ja palstatilalliset. Talonhaltijaprojektin voi myöhemmin tutkimusten laajetessa laajentaa varsinaiseksi taloprojektiksi. Lisäohjeita talonhaltija- ja taloprojektien laatimiseksi löytyy Genistä sitä varten perustetusta ohjeprojektista: https://www.geni.com/projects/Parhaita-projektik%25C3%25A4yt%25C3%2...
Pihlajaveden talonhaltijaprojekteista pisimmälle edistyneitä ovat seuraavat projektit:
Hangonniemi: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Hangonniemen-talonhaltij...
Kaijanaho: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Kaijanahon-talonhaltijat...
Karimo: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Karimon-talonhaltijat-to...
Koivumäki: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Koivum%25C3%25A4en-talo/...
Kokinmäki: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Kokinm%25C3%25A4en-talon...
Lappi: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Lapin-talonhaltijat/44967
Laurila: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Laurilan-talonhaltijat/4...
Leppälä: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Lepp%25C3%25A4l%25C3%25A...
Multamäki: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Multam%25C3%25A4en-talo/...
Rajala: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Rajalan-talonhaltijat/41278
Ryönänkoski: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Ry%25C3%25B6n%25C3%25A4n...
Simsiö: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Simsi%25C3%25B6n-talonha...
Somppi: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-Sompin-talonhaltijat/44536
Sällinlahti: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-S%25C3%25A4llinlahden-ta...
Tuliniemi: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-K%25C3%25B6min-Tulinieme...
Vähämäki: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-V%25C3%25A4h%25C3%25A4m%...
Aivan viime aikoina en ole edistänyt aktiivisesti Pihlajaveden taloprojektien asiaa johtuen muualla käynnissä olevasta Pihlajaveden asutushistoriaprojektista ja toisaalta aikaani vieneestä vuoden 2019 viikkoprofiilien teosta. Entisiä taloprojekteja voi kuitenkin kehittää ja uusiakin perustaa normaalisti kiinnostuksen mukaan.
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: SUURI ADRESSI 1899 – PIHLAJAVEDEN ALLEKIRJOITTAJAT (5/11)
Suuri adressi 1899 - Pihlajaveden allekirjoittajat on Pihlajaveden projektia tarkentava projekti, joka liittyy Genissä olevaan Suuri adressi 1899 -kokonaisuuteen https://www.geni.com/projects/The-Great-Petition-1899/45206. Suuri adressi -projektit Genissä ovat aineistolähtöisiä projekteja, jotka perustuvat Digitaaliarkiston aineistoon. Digitaaliarkistoon on talletettu koko adressi, mistä on lisätietoa Arkistojen Portissa: http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Suuri_adressi
Suuri adressi - Pihlajaveden allekirjoittajat -projektiin on tähän mennessä (3.1.2020) liitetty 28 % (143/518) adressin allekirjoittaneiden henkilöiden profiileista. Profiilien liittäminen etenee pikkuhiljaa, ja se käy sitä mielenkiintoisemmaksi mitä vähemmän selvittämättömiä ja liittämättömiä henkilöitä on jäljellä. Voi hyvin olla, että vaikeimmille tapauksille jää löytymättä vastinpari sukupuusta.
Suuri adressi on mielenkiintoinen niin paikallishistorian kuin henkilöhistorioidenkin kannalta. Sukututkijaa kiinnostaa mm. miten ihmiset ovat itse kirjoittaneet nimensä. Kaikki allekirjoitukset eivät ole omakätisiä, mutta niillä on muutakin tutkimuksellista arvoa, ja allekirjoitusten analysointi ja tulkinta on osa sukututkimusta. Kaikki allekirjoittajat eivät myöskään ole paikkakuntalaisia. Pihlajaveden allekirjoittajissa on mm. Erkki Nelimarkan Erkki Heikinpoika Nelimarkka, taiteilijaprofessori Eero Nelimarkan isän allekirjoitus. Hän toimi räätälintöidensä ohella heränneiden maallikkosaarnaajana Vaasassa ja koko maakunnassa. Nelimarkka oli saarnausmatkalla Pihlajavedellä juuri adressin allekirjoittamisen aikaan.
Henkilöprofiiliin voi projektiliitoksen lisäksi liittää kuvitukseksi allekirjoitusnäytteen adressista, kuten on tehty esimerkiksi Henrika Pihlajamäen profiilissa: Henrika Abrahamintytär Pihlajamäki.
https://www.geni.com/projects/Suuri-adressi-1899-Pihlajaveden-allek...
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: MUUT TARKENTAVAT PROJEKTIT (6/11)
Talonhaltijaprojektien ja Suuri adressi 1899 – Pihlajaveden allekirjoittajat -projektin lisäksi Pihlajaveden kyläpuun puitteissa toimii muitakin tarkentavia projekteja, joita on perustettu pääasiassa projektin eri yhteistyökumppaneiden kiinnostuksen kohteiden pohjalta.
Pihlajavedeltä Pohjois-Amerikkaan muuttaneet -projekti perustettiin, koska sukututkimusryhmässä kaivattiin luetteloa Pihlajavedeltä siirtolaisiksi lähteneistä henkilöistä. Vähitellen verkoston ahkeralla työpanoksella saadaan koottua sellainen: https://www.geni.com/projects/Pihlajavedelt%25C3%25A4-Pohjois-Ameri...
Pihlajaveden lotat 1919-1944 -projekti perustettiin samasta syystä kuin edellinenkin projekti. Lottaprojekti aloitettiin vasta vähän aikaa sitten, ja siihen ollaan saamassa kattavampaa lähdemateriaalia lähiaikoina: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-lotat-1919-1944/57667
Pihlajaveden rautatieläiset -projekti perustettiin projektin täydennyttyä yhteistyökumppanilla, jota rautatieläisten aihe koskettaa: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-rautatiel%25C3%25A4iset/...
Pihlajaveden seurakunnan työntekijät ja luottamushenkilöt -projekti kokoaa yhteen Pihlajaveden seurakunnan ja sitä edeltäneiden rukoushuonekunnan ja kappelin ja seurakunnan lakkauttamisen jälkeen perustetun kappelin työntekijät ja luottamushenkilöt. Projekti on perustettu aineistolähtöisesti HisKin Pihlajaveden pappisluettelon pohjalta, ja aihetta on sitten laajennettu: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-seurakunnan-ty%25C3%25B6...
Lisäksi Pihlajaveden kyläpuu -projektissa on apuprojektit niille kyläpuun profiileille, jotka ovat vielä kokonaan irti isosta puusta, ja niille, jotka ovat yhteydessä isoon puuhun mutteivät omien juuriensa kautta:
https://www.geni.com/projects/Pihlajavetel%25C3%25A4isille-etsit%25...
https://www.geni.com/projects/Pihlajavetel%25C3%25A4isille-etsit%25...
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: VIIKKOPROFIILIT (7/11)
Pihlajaveden viikkoprofiilien julkaiseminen aloitettiin vuoden 2019 alussa Suomen älykkäin kylä -teemavuoden merkeissä. Viikkoprofiilitoiminnan esikuvana ovat olleet Karjalan viikkoprofiilit, joita on julkaistu vuoden 2015 joulukuusta lähtien.
Pihlajaveden viikkoprofiilit julkaistaan Genissä Pihlajaveden kyläpuu -projektiin sitä varten avatussa keskusteluketjussa ja Facebookissa Historiallinen Pihlajavesi, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Hämeen suvut ja Yhteiset sukujuuret – sukututkimus nykypäivän työkaluin -ryhmissä. Lisäksi ne kootaan Genissä sitä varten perustettuun koontiprojektiin.
Erityisesti paikallisessa Historiallinen Pihlajavesi -Facebook-ryhmässä viikkoprofiilien vastaanotto on ylittänyt odotukset. Ryhmäläisiltä olen saanut lisätietoja ja valokuvia henkilöistä siten, että profiilit ovat jalostuneet joka kerralla. Lisäksi useampikin henkilö on toimittanut minulle ei kovin helposti saatavana olevaa juttu- ja kuva-aineistoa viikkoprofiileja varten, mistä olen todella kiitollinen. Ilman tuota korvaamatonta apua viikoittaiset julkaisut olisivat tuskin edes onnistuneet. Lisäksi on mainittava, että Pihlajaveden kylälehti Aisapuun kirjoituksista kotiseutuyhdistys on ottanut kannan, että kirjoitukset ovat Creative Commons -julkaisuja ja niitä voi kopioida ei kaupallisiin tarkoituksiin. Tämä tulkinta helpottaa artikkelien vientiä sähköiseen muotoon nettiin sellaisinaankin.
Viikkoprofiileista sain eilen myös tällaista ihanaa palautetta: 😊
--Toivon kuitenkin, että esittelyssä kävisi selvästi ilmi, miten erinomaiset viikkoprofiilit Hannele on vuoden aikana tarjoillut ja miten hedelmällistä keskustelua niiden ansiosta (ja muutenkin ) käydään Historiallinen Pihlajavesi-ryhmässä. Toiminta kelpaa malliksi kaikille Genin käyttäjille - ja sukututkimukselle yleisemminkin. Jos esittelyyn voisi perjantaina tuoda ruusupuskan, toisin Hannele sinulle sellaisen ja tosi ison!
Vuoden 2019 ajan viikkoprofiilit (nrot 1-52) julkaistiin viikoittain. Vuoden 2020 alusta lukien julkaisuväli harveni satunnaiseksi.
Pihlajaveden viikkoprofiilit -koontiprojekti sisältää luettelon Pihlajaveden kyläpuu -projektin viikkoprofiileista: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-viikkoprofiilit/56820
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: HAUTAKUVAT (8/11)
Veljeni on kuvannut Koipikankaan hautausmaan (uuden hautausmaan) ja Rekolan hautausmaan (vanhan hautausmaan) kaikki haudat vuosina 2016-2017.
Olen tähän mennessä käyttänyt hautakuvia Genissä yksittäisten profiilien kuvittamiseen.
Esimerkki hautakuvista profiilin kuvituksena Senja Salmen profiilissa, ks. profiilisivun alareuna: Senja Maria Salmi
Joskus, jos henkilön profiiliin ei ole vielä muuta sisältöä, ja myös aikaa säästääkseni, saatan jättää hautakuvan profiilikuvaksikin. Profiilikuvana hautakuva tulee ainakin huomatuksi, eikä esim. jää piiloon pelkästään Media-aineisto-lehdelle. Jos henkilöstä löytyy myöhemmin valokuva, sillä on helppo korvata hautakuva-profiilikuva, jolloin hautakuva jää kuitenkin Media-aineisto välilehdelle talteen. Hautakuva-profiilikuva on esimerkiksi Rafael Holmin profiilissa: John Rafael Holm
Tarkoituksenamme on ollut tallettaa Pihlajaveden hautakuvakokoelmat kaikkien saataville sekä Suomen Sukututkimusseuran hautakivitietokantaan että Facebookin Suomen kirkkoja ja hautausmaita -ryhmään, mutta kuvat vaatisivat ennen sitä valikointia ja käsittelyä, mihin ei ole vielä kenelläkään aika riittänyt lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta. Ilmoittele minulle, jos pystyt auttamaan tässä asiassa. 😊
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: JÄRJESTELMÄLLINEN TIETOJEN TALLENNUS (9/11)
Pihlajaveden kyläpuu -projektissa on muun sukututkimuksen teon ohella käynnissä omaan rauhalliseen tahtiinsa etenevä järjestelmällinen väestötietojen tallettaminen paikkakunnan kirkonkirjoista.
Tässä Geni-tallennustyössä on ollut päinvastainen filosofia kuin yleensä sukututkimuksessa, jossa tullaan lähtöhenkilöstä kohti nykyaikaa. Liikkelle on lähdetty toistaiseksi uusimmasta digitoidusta rippikirjasta vuosilta 1900-1909. Näin saadaan rakennettua kattava ”liittymiskerros” uusia liittyjiä ja puuhun kytkettäviä varten. Tallennusta tehdään perhe kerrallaan.
Projektin yhteistyökumppanit voivat tehdä normaaliin tapaan Geni-avusteista sukututkimusta, perustaa pihlajavetisten henkilöiden profiileja Geniin ja liittää niitä projektiin. Se ei häiritse tallennustyötä mitenkään eikä päinvastoin.
Jos olet kiinnostunut osallistumaan Pihlajaveden väestötietojen järjestelmälliseen tallettamiseen Geniin, ilmoittele minulle. 😊
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY: ULKOISET YHTEISTYÖKUMPPANIT (10/11)
Geni-projektikaan ei voi toimia ilman suhdetoimintaa ja arvokkaita yhteistyökumppaneitaan. Yhteistyökumppaneitamme ovat
Historiallinen Pihlajavesi -Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/groups/438016533027394/
Pihlajaveden kotiseutuyhdistys, Aisapuu-lehti ja Pihlajaveden kotiseutumuseo
Pihlajaveden CD: http://pihlajavesi.keuruu.fi/pihlajacd/indexcd.htm
Älypihlaja: https://www.facebook.com/groups/258214931566482/
Lukuisat Genin ulkopuolella toimivat paikallishistorian, sukututkimuksen ja valokuvauksen harrastajat
Muut Geni-projektit kuten Karjala-alueprojekti, jonka kanssa on ollut viikkoprofiiliyhteistyötä mm. ortodoksisen sukututkimuksen erikoisosaamista vaatineissa profiileissa
Muut Facebookissa toimivat Geni-tukiryhmät
Kiitämme heitä kaikkia tähänastisesta hyvästä yhteistyöstä.
PIHLAJAVEDEN PAIKKAKUNTAPROJEKTIESITTELY KIITTÄÄ (11/11)
Pihlajaveden kyläpuu kiittää mielenkiinnosta teitä kaikkia, jotka olette lueskelleet esittelypostejamme tänä iltana tai luette niitä myöhemmin.
Suomen sukututkimusseura järjestää seuraavan vuotuisen viikonlopputapahtumansa Suku 2020 -tapahtuman ensi keväänä 27.–29.3.2020 Pihlajaveden nykyisessä kotipitäjässä Keuruulla. Nähdään siellä - jos mitään estettä ei osu matkan varrelle (toivottavasti ei)! :)
https://www.genealogia.fi/suku-2020
Edellä esitellyn Pihlajaveden kyläpuu -projektin löydät täältä: https://www.geni.com/projects/Pihlajaveden-kyl%25C3%25A4puu/39111