Geniin parannuksia

Started by Jan Kristian Lindstam on Sunday, March 31, 2019
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

3/31/2019 at 11:48 PM

Olen ollut Genissä reilu puoli vuotta aktiivisesti mukana ja muutama juttu mietityttää:

1. Ohjeistus. Suomi- projektin ohjeet ovat pääsääntöisesti hyviä, mutta jää sellainen vaikutelma että ne eivät tavoita kaikkia. Osa ei kuulu FB- ryhmään ja vaikka kuuluisikin, FB- ohjepostaus toistojen määrästä päätellen eivät välttämättä mene ns jakeluun.

Mietin tällaista ajatusta: Olisikohan jotenkin mahdollista selkeämmin tuoda uusi käyttäjä projektin piiriin ja siten ohjeistukseen Taisi olla niin että ekalla käyttökerralla siirtyy suoraan sukupuun tekemiseen ja ilmoituksissa näkyy pyyntö Suomi-projektiin liittymisestä. Uutena käyttäjän, kenties vielä vanhan maailman oma sukupuu-ajattelutaustalla, en edes välttämättä ymmärrä Genin ajatusmallia saatikka projektin merkitystä. Jos uusi käyttäjä suoraan sukupuun tekemisen sijaan päätyisi sivulle jossa kerrotaan lyhyesti Genin toimintatapaa ja projektien tarkoitusta sekä annettaisiin tyrkylle projekteja geolokaation pohjalta, kuvittelisi että on ihan erilainen mahdollisuus vaikuttaa siihen miten uudet käyttäjät toimivat. Projektivalinnan jälkeen voisi ohjata projektin read me first- sivulle jonne voi tehdä selkeät, vasta-alkajille sopivat ohjeet.

Ohjeistuksen voisi myös tuoda näkyvämmäksi itse tekemiseen. Olisi hienoa jos ruudun reunasta saisi auki paneelin joka tuo kontekstikohtaisen ohjeen kyseiselle näytölle. Jos tuollaiseen vielä saisi kytkettyä profiilin projektien ohjetarkennukset, olisi jo huomattavan helppoa ymmärtää esimerkiksi syöttökenttien merkitystä. Nykyiselläänhän harvassa kentässä on edes ns tooltippiä joten ohjeita pitää sitten kaivella paikasta x

Projekteilla voisi ehkä myös olla omat korvamerkityt ohje- sivunsa jotka voisi ripustaa suoraan Ohje- valikon taakse, (joka sekin on nyt kätketty turhan piiloon)

2. Käyttöliittymä ja ns responsive web design

Ymmärrän hyvin että Genin pääasiallinen käyttö tapahtuu isolla näytöllä. Moni käyttää kuitenkin tablettejakin ja on käyttötapauksia ja tilanteita joissa sen pienempi ruutu riittäisi hyvin. Uskoisin että on valideja tilanteita joissa riittää jopa älypuhelimen ruutu. Geni ei oikein taivu noihin. Tällaiseen haasteisiin vastaus on Responsive web design: https://en.wikipedia.org/wiki/Responsive_web_design . Esim Ylen sivut ovat hyvä esimerkki tästä.

Terveisin Jan

Create a free account or login to participate in this discussion