Tere! Tegelen Paide kandi postiajaloo uurimisega ja paar aastat tagasi sain ühe huvitava saadetise, mille on saatnud Saalomon oma naisele Marie Saagpakk ja kirjas on maintud ka vend Paul Saagpakk. Pildid ja kirjeldus on näha Postiajaloo lehel. Ehk pakub teilegi huvi:
http://www.postiajalugu.ee/punavakke-mobiliseeritu-viimane-saadetis...
Kui oskate midagi lisada siis palun andke kindlasti teada.
Tervitades,
Ahto Tanner
Tere Ahto Tanner!
Tänan väga selle huvitava teate eest.Uurisin Genis Saalomon Saagpakk sünniaega. Sünniaeg oli vana (Juliuse) kalendri järgi.Parandasin ära (Gregoriuse) kalendri järgi. Enne oli 10 veebruar 1907a, nüüd 23.veebruar 1907a. Sünniajad leidsin Mustjala meetrikast.
Tema abikaasa õel Maimul ei olnud sünniaega,vast oli ta lapsepõlves surnud. Seda peab Raiküla alt uurima.Genist näen,et Saalomoni abikaasa Marie on maetud Pärnus Alevi kalmistle.See on minu kodu ligidal,lähen uurima.
Saalomon Saagpakku poeg Uno(s. 2 dets.1930.Pärnus.)Vast saaksite tema käest rohkem teavet.Palun mind teavitada,kui midagi uut temast kuulda.Saalomon on minu vana-vanaema venna Aleksandri poja Jaan Saagpakk poeg ja minu vana-vanaisa Karl Tamm,e tütre Liso Paas(s. Tamm) tütre Marie poeg.Olen topelt sugulane. Tervitades Maie Tamm
Tere Ahto Tanner!
Leidsin Marie Saagpakk(sünd.Paas)(27.märts.1876-11.sept1961)Saalomon Saagpakk ema.Maetud Pärnus Alevi kalmistule.
Saalomon Saagpakk naine Marie(sünd.Sommov)(01.08.1940-16.05.1960) Maetud Pärnus Alevi kalmistule. Saalomoni kirjas oli naise nimi Maimu(tegelikult Marie).Uno Saagpakk(2.12.1930-01.08.1992) Maetud Uulu kalmistule.Tervitades Maie
Private User teade ->Ahto Tanner
(kasutaja saab viitamise korral teate, ka siis kui ta juba ammu enam seda arutelu ei jälgi)
Tere Lauri Kreen!
Olen kirjade vastustes teinud vigu.Marie (sünd.01.aug.1910 -16. mai 1960)maetud 19.mai 1960 a. Pärnu Alevi kalmistule.
Olen ka Ahto Tannerile valesti kirjutanud. Saalomon Saagpakku vanaisa Aleksander Saagpakk ja minu vana-vanaema Elisabeth Tamm (sünd.Saagpakk)olid õde -vend.
Saalomoni isa oli Jaan Saagpakk (Aleksandri poeg) ja ema Marie (sünd.Paas) Saagpakk(Liiso Paasi(sünd.Tamm) tütar.
Väga hea,et ma ei pea sünniaegu muutma.Olin mures,et olen kõik valesti teinud.
Tervitades Maie