Paikkakunta- ja kyläprojektit!

Started by Reijo Mitro Savola, Geni Curator on Sunday, May 21, 2017
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 12 posts

Hei

Teemme projektien hallintaa selkeämmäksi ja olemme aloittaneet paikkakuntaprojektien ja kyläprojektien perustamisen Suojärvi-projektiin. Aluksi olemme tekemässä Suojärven ja Ilomantsin kokonaisuutta (Ilomantsissa ei ole vielä kyläprojekteja).

Suojärven paikkakuntaprojekti: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Suoj%25C3%25A4rvi/42764

Ilomantsin paikkakuntaprojekti: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Ilomantsi/42759

Myös kehykset on tehty seuraaville paikkakuntaprojekteile ja niihin voi jo liittyä (ei vielä sisältöä - sisällön tekijät ilmoittautukaa...):

Impilahti: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Impilahti/42772

Suistamo: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Suistamo/42767

Korpiselkä: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Korpiselk%25C3%25A4/42765

Lintujärvi: https://www.geni.com/projects/%25D0%259E%25D0%25BA%25D1%2580%25D1%2...

Porajärvi: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Poraj%25C3%25A4rvi-Ven%25...

Veskelys: https://www.geni.com/projects/Paikkakunta-Veskelys-Ven%25C3%25A4j%2...

Vuohtjärvi: https://www.geni.com/projects/%25D0%259E%25D0%25BA%25D1%2580%25D1%2...

Liittyminen: mene projektisivulle ja valitse Toiminnot > Liity projektiin. Tai laita minulle viestiä toiveesta kutsun saamiseksi.

Paikkakuntaprojektit saadaan kyllä kaikille tarvittaville kokonaisuuksille, kunhan yhdestä nurkasta ensin aloitamme.

Minulle asia sopii, jos vain olen jotenkin mukana asiassa.

Minkä takia olisi suositeltavaa että projektiin liityttäisiin?

Harlu oli nuori pitäjä joka aloitti itsenäisenä kuntana 1921 ja se muodostettiin pääasiassa Sortavalan maalaiskunnasta.
Vaikka kunta ehti toimia vain lyhyen aikaa niin voisiko sille kuitenkin perustaa kuntaprojektin.

Perustetaan projekti johon voi lisätä vain kirkonkirjoista tai maakunta arkistoista löytyviä profiileja, muista lähteistä lisätyt varmistetaan edellämainituista. Nyt lisätään useissa kylä-projekteissa vanhoja lähteettömiä profiileja. Ensin lähde sitten profiili projektiin.
esim. jos puolisoa ei löydy, riittää jos lapsen tiedoissa näkyvät vanhemmat.
Nimeksi esim. Tutkitut juuret,
Ehkä silloin palaavat projektiin henkilöt jotka ovat kyllästyneet näplääjien toimintaan.

Eikö tämä ole yhteistyötä? Mikä estää etsimästä ja liittäämästä lähteen kyseisiin profiileihin?

"Näplääjät"; Geni on tarkoitettu kaikille, osaamisesta tai muista rajoitteista riippumatta.

Tottakai Geni on kaikille tarkoitettu. Hyvä saada uusia sukututkimuksesta kiinnostuneita. Juuret ovat tärkeä osa minuutta. Tarkoitus onkin lähdetieto-projektilla näkee onko todella oikea henkilö. Esim Samuli Tahvanaisia on kymmeniä, lähteestä näkyy vanhemmat syntymä, syntymäpaikka ym.tiedot.
Olisihan projekti myös palvelu sukuaan etsiville.
Lisään omaan oksaani jo olemassaoleviin profiileihin lähteet joskus vain harhautuu lisäämään mielenkiintoisia sukulaisia lähteineen.

Vaikka kuinka yhteistyötä niin on aika turhauttavaa etsiä lähteitä tietoihin jotka on toivottavasti jo
tarkistettu alkuperäislähteistä. Miksi ei siis lisättäisi lähteitä jo alunperin? En itsekään alkuun ymmärtänyt linkittää lähteitä joten omissakin on kyllä korjattavaa, vaan vähitellen. Eli nyt yritän tehdä mahdollisemman "valmiita" profiileja, tavoite ei ole mahdollismman paljon :)

Samaa mieltä Helena Tiaisen kanssa. En minäkään alkuun ymmärtänyt linkittää lähteitä. Nyt yritän niitä lisäillä, ja muutakin tietoa henkilöistä, samalla kun lisäilen heitä projekteihin. Tämä ei tosin valmistu ihan hetkessä, mutta pikkuhiljaa. Siinäkin mielessä nämä projektit ovat hyvä homma, että tulee katsottua ja tarkistettua ne lähteet.

No vastaanpa omalta kohdaltani esimerkin Kannakselta. Minulla on esim. Mikkelin maakunta-arkiston tutkijan tekemä selvitys, joka on varmuudella hyvälaatuinen, mutta se on jonkin verran vanha. Kun nyt etsin ja lisäilen lähdetietoja netistä tähän tutkimukseen ja sen lisäyksiin, saatan joutua monta kertaa poistamaan profiileita, koska menevät väärin. Samoja nimiä sisarusten lapsilla jne. Minun täytyy nähdä kokonaisuus ennen kuin lisään mitään etsimiäni lähdelinkkejä. Sitten kun vielä muuttavat eri kyliin ja palaavat takaisin jne. Toisaalla taas on johan Johanssoneita pitkä sarja ja vaimoja useampia ja tietysti lapsilukukin on suuri. Sama juttu.

Työskentelytapoja on monia, mutta meikäläisen täytyy nähdä silmiensä edessä, miten sukukaaviot rakentuvat ennen kuin lisään etsimiäni tietoja Geniin.

Uutena Genin käyttäjänä ja sukututkimuksesta kiinnostuneena olen nyt vähän hämmentynyt. Isäni suvun kohdalla tilanne on se, että mahdolliset sukutiedot ovat Petroskoin arkiston varassa, ja esiselvityspyyntö sinne on vireillä. Kävin nyt kuitenkin lisäämässä Geniin profiilit isänäitini sisarelle ja isäni kolmelle sisarelle. Tieto isän sisarista perustuu pelkästään isänäitini kertomaan sekä hänen muistelukirjaansa, josta tytärten nimet löytyvät. Isänäidin sisaren ovat tavanneet 1950-luvulla molemmat vanhempani hänen vieraillessaan Suomessa, ja on hänestä valokuviakin. Itse järkeilin niin, että myös sellaisten profiilien lisääminen, joista tietoja on niukasti eikä virallisia lähteitä mahdollisesti käytettävissä, voisi olla hyödyllistä, mutta menikö sitten ihan pieleen?

Kymenlaakso: Rasp, Säkkijärvi: Rasp ja Junnola, Viipurin msrk / mlk (Vahviala), Antrea, Johannes ja Lappee: Pusenius, Mättö ja Junnola ovat kiinnostuksen kohteita. Nimet kirjoitetaan eri lähteissä ja eri aikoina niin vaihtelevin muunnoksin, että tietojen lisääminen arveluttaa. En ole varma, että onko viisasta suomentaa alkuperäisiä kirjoitusasuja!

Showing all 12 posts

Create a free account or login to participate in this discussion