MACSE

Started by Private User on Saturday, February 20, 2016
Problem with this page?

Participants:

Related Projects:

Showing all 6 posts

Gratulálok a MACSE ZSIGE munkacsoport létrehozásához és működtetéséhez, az aktivitáshoz.
Örülök, hogy többen is a Geni rendszer használói is.
Elindítom ezt a párbeszédet , kíváncsian várom a reakciókat, ha többen egyetértenének egy projektet is célszerű lenne elindítani.

Kedves Gábor,
igazán megszállottnak kell lenni annak, aki egy esős vasárnapi hajnalon, 5 óra 1 perckor elindít egy párbeszédet. Ezt értékelve válaszolok és kérdem, mit takar ez a morbid munkacsoport (macsete=bozótvágó kés, zsigerek=azt tudjuk), milyen aktivitás rejlik mögötte?
Már korábban is terveztem, hogy írok -mikor láttam, hogy egyre többen csatlakoznak a Hungarian Coffee Cornerhez - és megkérdezem, hogy miként működik ez a virtuális kávéházi sarokasztal. Most megteszem.
Elindult-e már a "munka", vagy még a toborozás folyik és melyek azok a projekt-ek (témák) amelyek felmerültek?
Üdvözlettel
Tóth Tamás

kedves TAmás,

tetszik a hasonlat, vágom a család-bozót kommunikációs gubancait..
A HCC-t egy számomra ismeretlen talán holland társunk kezdte és bízta rám,azóta ápolom,nem csak gyűjtöm a csatlakozókat, de témákat is felvetek.... és várom a válaszokat.
Ezért is örülök és köszönöm a jelentkezést.
A családkutatók általában megszállottak - én talán nem vagyok az, de próbálom az aktivitásokat követni - ezeknek egy gyűjtője a Magyar családfakutatók egyesülete, MACSE.
a hajnali iromány csak időkihasználási okú.
most is megyek a munkába, de szeretném majd folytatni

üdv

rg

gabor.rozsnyai@gmail.com
.

a "munka" folyásáról:
miként működik ez a virtuális kávéházi sarokasztal? Talán több asztal is alakul (ld. a párbeszédeket) A fő vezérlőelv: bárki írhat bármit (ami a társsasági csevej minőségi és tartalmi kritériumának megfelel).
Célok: alakulóban. Szerintem fontos a kirekesztés-, sőt megkülönböztetés-mentesség. Tehát kapcsolatok építése és integrálás.
Témák: - Magyarok (pl külföldre kerültek), migráció
- Családfakutatás, érdekes személyek, családok, ami a többi projektből kimarad
- Társasági élet - kávéház-történelem
-Sakk, Bridge - de ezek kezdenek satellitek lenni, általában is egy ernyőként működik a sarok
- képzőművészet
-Zene
- és mégegyszer: bármi
Módszertan: Profilok hozzárendelése

Tisztelt Tóth úr és a Fórum más résztvevői,
a Magyar Családkutató Egyesületet - amelynek már kb. 1000 tagja van - nem kell bemutatni: tevékenységéről részletes ismertetés található a www.macse.hu oldalon. Az Egyesületen belül ,létrehozott Zsidó Genealógiai Munkacsoport a zsidó családok kutatásában érdekelt személyeket és intézményeket igyekszik összefogni, főbb céljai a következők:
- családtörténeti ismeretek megosztása;
- kutatási tapasztalatok megosztása;
- a MACSE keretében nemzetközi kapcsolatok kiépítése és ápolása;
- a MACSE keretében rendezvények szervezése.
A Munkacsoportnak bárki a tagja lehet, függetlenül attól, hogy tagja-e a MACSE-nak avagy nem. A MACSE igen kiterjedt anyakönyvi adatbázisához azonban csak a MACSE tagjai férhetnek hozzá. Az érdeklődők jelentkezésüket a zsidogenealogia@macse.hu címre küldött emaillel jelezhetik. Azok pedig, akik a Magyar Családkutató Egyesület tagjai is szeretnének lenni, a macse.hu honlapon találnak részletes útmutatást (http://www.macse.hu/society/belepes.php) Dzsungelvágó késekre a belépéshez nincs szükség, egyelőre beérjük a kb. 5000 ft-os évi tagdíjjal.

Showing all 6 posts

Create a free account or login to participate in this discussion