hauakaevamise üksikasjadest

Started by Private User on Friday, April 3, 2015
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Related Projects:

Showing all 7 posts
Private User
4/3/2015 at 3:02 PM

Tere ööd,
kas keegi on hiljuti Rahumäele või muidu nö Tallinna matnud? Mis ajast seal sõidetakse traktoritega üle haudade ja kaevatakse põrgumasinatega haudu - pealematmise puhul? Kas ma olen ainuke, kellele selline asi ei meeldi?

4/3/2015 at 3:26 PM

Ei ole märganud. Kuskil vaatasin, et oli vist mingit võsa juuritud.Ega vast ikka traktoritega üle haudade ei sõideta.

4/4/2015 at 2:36 PM

Private User jagan sinu arvamust, et hauakaevamine ja ettevalmistamine käib ääretult lohakalt, lausa kolm kogemust viimased 7 aastat.

4/5/2015 at 3:16 AM

See on pisut kurb asi küll, kuid kahjuks tõsi. Sagedase Tallinna Liiva kalmistul käijana tundub et, sealses vanas osas hakkab ka varsti nii toimuma.
Massiliselt kollaseid silte hoiatusega - hooldamata hauaplats. Kurb on seejuures et, nende hulgas ka palju neid mis veel ikka suhteliselt head välja näevad.
Rahumäel võeti niimoodi maha minu kaugema sugulase
Evald Aguraiuja hauakivi - plats oli küll pisut räämas kuid kivi oli väga heas korras, suur ja massiivne.

Tekibki küsimus nüüd et, kelle meelevaldsel otsusel toimub hauaplatside akteerimine.

Milline tohutu genealoogiline info läheb kaotsi, sest Haudi andmed on väga lünklikud.....

Private User
4/5/2015 at 5:01 AM

Ise hauda kaevata enam ei tohi ega ise labidamehi leida. Kalmistutöötajad teatavad kurjalt, et isegi pärgi ei tohi ära visata kui need närtsinud, vaid ainult lindid võib ära võtta - muu olla nende töö. Sellist sigade songermaad, mis nädala eest Rahumäel, pole mu silmad varem näinud. Haud oli kaevatud kopaga, liiv loobitud igale poole, nii et kusagle polnud astuda. Kalmistutöötaja ei tulnud ligigi, et hauakääbast aidata lõpus viimistleda. Kuuseoksi oli nii vähe, et oleks ma seda teadnud, oleksin need ise teisest Eesti otsast kaasa toonud. Probleem on, et ma ei soovi, et enam kunagi mu esivanemate otsas kaevataks muudmoodi kui labidaga. Midagi peab saama teha... Ja miks ei võiks kalmistutöötajad ja matusebüroo inimesed käituda sama viisakalt kui elioni klienditeenindajad või madratsimüüjad? Kui neile nende töö ei meeldi, siis miks nad seda teevad?

4/7/2015 at 2:53 PM

See probleem oleks siis vaja suure kella külge panna. Pealtnägijasse vms.

4/7/2015 at 3:34 PM

Aga mis puutub nendesse kollastesse siltidesse siis need pannakse ikka sinna kus juba aastakümneid pole inimese käsi puutunud. Ja pannakse aastaks. Kui selle aastaga kedagi välja ei ilmu, siis likvideeritakse. Mina olen mitu esivanemate platsi ülesotsinud ja hävimisest päästnud. Aga samas kollaseid silte nendel pole ka veel peal olnud, kuigi olid täiesti metsa kasvanud.

Showing all 7 posts

Create a free account or login to participate in this discussion