Olemme luonnostelemassa nyt kolmatta sukututkimuspyyntöä Petroskoihin Karjalan kansallisarkistoon. Arkistostahan voi kysellä Aunuksen-Karjalassa syntyneiden tai siellä asuneiden esipolvia ja jälkipolvia. Olemme teettäneet näitä pyyntöjä porukalla jo useita kymmeniä. Valitettavasti tutkiminen Petroskoissa on maksullista, mutta kustannukset eivät ole suuria. Voin antaa kustannustietoja perustuen aikaisempiin kokemuksiin yksityisviestissä jos kysyt. Tässä lyhyt yhteenveto: Perustutkimus, mitä on paljon tehty, on esipolvitutkimus, jossa tutkitaan esipolvet n. 1700-luvun alkuun/puoleenväliin saakka verorevisioluetteloiden avulla. Verorevisioluetteloissa on kokonaisia perhekuntia hyvin niputettuina. Käytännössä esipolvitutkimuksessa selviää kymmenittäin esivanhempia ja lisäksi muita sukulaisia iso määrä. Verorevisioluetteloita on Petroskoissa v. 1782-1858. Jotta tuoreimpiin luetteloihiin pääseet käsiksi, täytyy ensin tehdä kirkonkirja-(metrikkakirja-) tutkimusta. Se on kalliimpaa, koska perheet eivät ole siinä samassa yhteydessä, vaan tieto on hajaallaan suuressa määrässä isoja kirjoja. Niinpä hinta määräytyy aika lailla sen mukaan missä vaiheessa lähtöhenkilö on syntynyt. Myös jälkipolvitutkimusta voi tehdä, ja se on valtaosin kirkonkirjatutkimusta, siis vuoteen 1918 asti, siitä eteenpäin siviilirekisteristä. Ilmoittele minulle jos tähän osallistuminen kiinnostaa!
Hei
Olisin kiinnostunut osallistumaan kyseiseen sukututkimuspyyntöön omalta osaltani. Kuinka kiire asialla on? Menee nimittäin hiukan aikaa, että osaan muotoilla pyynnön.
En ole varsinainen sukututkija, enkä ole edes tehnyt systemaattista sukututkimusta, mutta olen kyllä tilannut Petroskoista aikaisemmin yksittäisiä todistuksia. Olen kokenut hankalana sen, että on pitänyt pyytää yksittäisestä henkilöstä oma todistuksensa, eikä siinä ole automaattisesti listattuna esimerkiksi avioparia ja heidän kaikkia lapsiaan, niin kuin Suomessa. Lisäksi maksaminen on ollut vaikeaa, koska on pitänyt maksaa ruplissa ja on pitänyt hankkia yhteyshenkilö Venäjältä, koska heillä ei ole ollut valuuttatiliä. Ja tietysti kirjat ovat venäjäksi, joten olen tarvinnut myös käännöspalvelua... Minua kiinnostaisi tuo esipolvitutkimus, jos siinä selviäisi kymmennittäin esivanhempia ja muita sukulaisia iso määrä.
Terveisin Siru
Reijo Mitro Savola, Geni Curator
Olen kiinnostunut, kerro mitä tietoja tarvitaan, ja miten toimin?
Tarja Yletyinen
Tässä hieman kokoamavastauksia - kaikille yhtenä kommenttina: laittakaa sähköpostiosoitteenne minulle tiedoksi osoitteeseeni reijo.savola (at) gmail.com. Lähetän kaikille pyyntömalleja.
SIRU, tutkimuspyyntömme tähtäävät kokonaisuuksiiin, kokonaisiin verorevisioluettelolistauksiin, jossa ei ole ainoastaaan perhe, vaan sukua laajemmin. Voisitko laittaa aikaisempia tutkimuksiasi minulle sähköpostissa? Kustannuksia olemme maksaneet Western Union -siirtona. Porukka säästää siirtokustannuksissa.
RAINO: tervetuloa!
MARJA G.: porukkaa on alustavasti kasassa jo kymmenkunta, mutta pidetään pyyntöä auki, kun sillä ei ole vielä hoppu. Edellisestä pyynnöstä on vielä muutamia tutkimuksia kesken.
MERJA: keskustellaan lisää sähköpostissa.
MARJA T.: muistaakseni kyllä, tarkistetaan.
TARJA: palataan sähköpostissa tarkemmin.
PENTTI: palataan myös tarkemmin sähköpostissa.
M-L: ei ole kokeiltu, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Toistaiseksi n. neljässäkymmenessä pyynnössä, mitä olemme porukalla tehneet, on kysyttä aina Aunuksen-Karjalassa syntyneiden suvusta. Kiinnostaisiko sinua muotoilla pyyntö? Palataan sähköpostissa tarkemmin.
SALME: ei hoppua, pidämme tätä pyyntöä jonkin aikaa auki, koska edellinen pyyntö on kesken Petroskoissa, ja siellä tehdään kuitenkin ensin ne vanhat.
Lisää porukkaa, tervetuloa!
Reijo
Minua kiinnostaisi, jos mahdollista saada tietoja lisää tästä sukulinjasta:
Joann Ivan Feodorov Bebi (Jefimov)
Syntynyt: Maaliskuu 21. 1854
Impilahti, Syskyän kylä, Kitelän ortodoksiseurakunta
Death:Kuollut Heinäkuu 6. 1902 (48) (be drowned, hukkui)
Lähisukulaiset:
Son of Feodor Jevfimov ja Anastasia Jelenantytär Bogdanova
Tuosta Feodorista tuli ilmeisesti väärin kopioituina tietoja Mikkeln maakunta-arkistosta ja kiinnostaisi tietää, miten lie sukulaisuudet taaksepäin muualla merkittyinä?
Samaten:
Marfa Petrova Kettujeva Kettu
Syntynyt: Kesäkuu 30. 1854
Uuksu , Russian Federation
Death:Kuollut Huhtikuu 27. 1893 (38)
Lähisukulaiset:
Daughter of Petter Saveljev Kettujev ja Anna Nikolajeva Kettujev
Tämä äitilinja, Anna Nikolajeva, mahtaako mitä löytyä siitä taaksepäin?
Anna Nikolajeva Kettujev
Syntynyt: 1836
Kirkkojoki, Salmi
Death:Kuollut Toukokuu 29. 1858 (22)
Uuksu, Russia
Terveisin
Taina Hyrske
Ennen talvisotaa Suomen puoleisen Karjalan tietoja löytyy mm. netistä karjala tietokantahausta "Katiha". Salmi ja Impilahti löytyvät sieltä.
Katso hakua sivulta: http://www.karjalatk.fi/katiha2/haku.php
Sinne on tallennettu paljon aineistoa.
PORUKKAPYYNTÖ (3/2014) PETROSKOIHIN Karjalan Tasavallan Kansallisarkistoon (koskee vain Aunuksen-Karjalan tietoa, ei viime sodassa luovutettua aluetta). Pahoittelen todella venyvää aikataulua, mutta siinä olemme "ottaneet oppia" Petroskoista - siellähän on vielä edellinen pyyntö kesken. Pyrin kuitenkin nyt siihen että tämä seuraava pyyntö lähteen viimeistään tämän kuun lopussa. Laitoin juuri sähköpostia kaikille, jotka ovat mukana nykyisessä pyyntöluonnoksessa, pyytäen kaikkia varmistamaan että pyynnön saa lähettää Petroskoihin. Lisäksi viestissä on kysymyksiä useille henkilöille.
Pyynnössä nyt mukana olevat kohdat ovat tässä / vielä ehtii mukaan mutta toimikaa nopeasti: (1) Viktor Petrov Mironovin esipolvet, Lupasalmi, Porajärvi (Jänkäjärvi/Himola) (д. Лубасалми, Янгозеро/Гимола, Повенецкий уезд) (2) Jefimija Grigorjevan esipolvet, Gavrilova, Vitele (д. Гаврилова, Видлица, Олонецкий уезд) (3) Tatjana Bogdanovan syntymämerkintä ja mahdollisesti löytyvät muut tiedot, pyynnön välittäminen Pietarin arkistoon (г. Санкт Петербург) (4) Jegor Leontjev Korkatshevin ja hänen vaimonsa Jevdokija Jakovleva Mininan esipolvet, Porajärven kylä, Jänkäjärvi/Himola (д. Поросозеро, Янгозеро/Гимола, Повенецкий уезд) (5) Luterilaisen Salomo Antinpoika (Antipov/Antonov) Miettisen esipolvet, Petroskoi (г. Петрозаводск, Петрозаводский уезд) (6) Marija Jakovleva Jerofejevan ja Ivan Ivanov Bykovin sisarusten, sekä Ivanin muutamien lasten tiedot, Suvipään kylä, Pyhäniemi (д. Южный конец, Святнаволок, Повенецкий уезд) (7) Jevdokija Jakovlevan esipolvet, Sankilan kylä, Salmenniska (д. Санкила, Салменица, Петрозаводский уезд) (8) Averkij Jegorovin esipolvet, Paraskeva Feodorovan ja heidän lastensa syntymätiedot sekä Petr Semenovin ja Paraskeva Skrisonovan lasten syntymätiedot, Sianvaaran ja Roikonniemen kylät, Jänkäjärvi/Himola (д. Свиная гора и д. Ройкнаволок, Янгозеро/Гимола, Повенецкий уезд) (9) Marfa Vasiljevan esipolvet, Hyrsylä (eli Posuada), Veskelys (д. Гюрсюля, Вешкелица / Туломозeро / Салменица, Олонецкий уезд) (10) Glikerija Nikiforovan, Jevdokija Leontjevan, Timofej Bogdanov-Kuksinin ja Jelena (Olga) Lavrentjeva Juplovan esipolvet, Potkuselkä, Veskelys (д. Поткуселгя, Вешкелица, Олонецкий уезд) (11) Luterilaisesta Helmi Sepästä ja hänen aviomiehestään Vilho Sepästä löytyvät tiedot, sekä Ole Armas Teodorovitsh Lahtosesta löytyvät tiedot, pyynnön välittäminen siviilirekisteriin (г. Петрозаводск, Петрозаводский уезд) (12) Juutalaisen/mooseksenuskoisen Ivan Leontjevin esipolvet, Porajärven alue (Jänkäjärvi/Himola) (Поросозеро или близлежащих деревнях, Янгозеро/Гимола, Повенецкий уезд)
Nyt kun rupla on halventunut merkittävästi, ovat Moskovan arkistojen dokumentitkin muuttuneet kohtuullisemman hintaisiksi. Mietimme Palviaisen Santerin kanssa että nyt olisi passeli hetki tilata 1700-luvun verorevisioita RGADA:sta Moskovasta, koska monelta osin Petroskoin materiaaleista ei päästä enää taaksepäin. Tässä vaiheessa ajattelimme lähinnä Selkin pogostan eli Porajärven materiaaleja v. 1726, 1748 ja 1763. Jos jollakulla on kiinnostusta osallistua tähän projektiin jollakin summalla, ottakaa yhteyttä joko minuun tai Santeriin. Tähän porukkaan on Facebook-ryhmämme puolella jo ilmoittautunut 25 henkilöä, mutta enemmän kaivataan. Karkea arvio osuudesta per nuppi on n. 20 euroa. Raha käytetään täysimääräisesti arkistomaksuihin. Tässä on mahdollisuus löytää esivanhempia aina 1600-luvun alkuun Porajärven, Suojärven, Ilomantsin ja Repolan alueilta. Varsinainen tilattava materiaali siis koskee Porajärveä (oli aikaisemmin Sell'in pogostan nimellä), mutta avioliittoyhteyksien kautta myös noita muita mainittuja alueita.
PETROSKOI:
Petroskoin-porukkapyyntö on jo lähetetty, mutta nyt kun asiasta on vielä tullut paljon kyselyitä, niin tehdään pyyntöön pieni täydennys. Laita sähköpostia osoitteeseeni reijo.savola (at) gmail.com, niin keskustellaan siellä lisää. Laitan sähköpostissa Petroskoihin lähetetyn pyynnön malliksi.
MOSKOVA:
Moskovan RGADA-arkiston dokumenttipyyntömme maksuun tarvitaan lisää osallistujia. Nyt osallistujia on 40 henkilöä. Kun porukkaa on paljon, kustannukset ovat vain taskurahaa, ja kuitenkin luvassa on todella vanhojen yhteisten esipolviemme tietoja.