Probleemsed haldajad

Started by Jaak Tulp on Wednesday, April 23, 2014
Problem with this page?

Participants:

Profiles Mentioned:

Showing all 9 posts

Siia arutelusse proovime siis koondada teemad, mis on seotud kasutajate üksteisega mitte läbisaamisega või nn. mittesoovitud käitumismustritega. Võib nimetada konkreetseid isikuid, aga arutelu laiem eesmärk oleks eelkõige anda nõuandeid kuidas käituda konfliktide puhul, mis võib juhtuda igaühel. Tuleb meeles pidada, et see Geni keskkond on üks ühine liivakast, kus me peaksime õppima ühiselt lugupidavalt ja hea tava kohaselt toimetama. Oleks hea kui siia satuvad teemad, mis võivad huvitada paljusid, mitte ainult konkreetsete lähisugulaste musta pesu pesemine. Ootan aktiivset ja konstruktiivset kriitikat ja soovitusi, kuidas üksteisega suhtlemine meeldivaks ja entusiastlikuks muuta.

Tänud Jaak

Tsurku õih, Leia !

Lisaksin siia praegu ka Elena Randoja. Ta paistab silma sellega, et lisab kontrollimatult isikuid puusse ilma igasuguste linkide ega viideteta ja need on üsna tihti valed. Seda võiks liigitada võltsprofiilide loomiseks ja selle eest saab raporteerida. Olen pidanud seda jama palju klaarima ja õnneks on mul olnud üks hea abiline, kellel on hea ülevaade ja püsivus. Siiski selline teguviis on taunitav. Vähemasti igal perekonnal ehk perepea profiilil peaks olema olemas link kust andmed on võetud. Parafraseerides ühte koostöölist - sugupuusse lisatud andmed peavad olema tõestatavad ja kontrollitud, mitte nii, et kirjapandu oleks justkui järjekordne vendade Grimmide muinasjutt - "elasid kord Hansuke ja Greteke"

Elena on Helleni lapselaps. Võimalik et Elena tegutses enne Helleni konto all.

Kuidas nende Elena Randoja sisestatud asjadega edasi tegutseda?
Sattusin ka ühe valesti sisestatud profiili peale. Unknown Profile vennaks on pandud Jaan Pruli, aga sellist venda Juhanil kusagil arhiividokumentides pole. Ja tõenäoliselt on seal puus siis ka muid asju valesti.

Jah, kuraatorid saavad valemestimistest teada anda läbi ainult kuraatoritele mõeldud arutluse otse Geni juhile, kellel on spetsiaalne skript välja töötamisel. Veel on probleeme ühendustega, aga suures osas toimib.

Ma ei ole sellega midagi tegema hakanud. Juhanil on ka õige profiil [Pruli] Juhan Pruuli ja ma pole seda vigast sellega mestinud. Hetkel ma seal ei torgi midagi

No mis on sama isiku kohta tuleks ära mestida ja valed lahti lõigata ja/või sobivasse kohta ühendada. Kui vaja koob lapitekki, aga vigast infot Genisse jätta ei ole mõtet. Samas igas profiilis võib olla kasulikku infot, mida mujal pole. Lihtsalt nimesid vorpida halduse eesmärgil pole mõtet ja see on tõesti kuraatorite ja teiste haldajate aja raiskamine.

Showing all 9 posts

Create a free account or login to participate in this discussion