Kedves Ferenc,
hálásan köszönöm a forrást.Vajay Szabolcs a mesterem volt ő indított és tanított és lektrált élete végéig engem.Esküszöm rá.
A külföldi (főleg bizánci)családok kutatásától ,azok nehézsége miatt mindig óvott.-A Dracula storyt/Angol királynő rokonságot=azaz Vlad Tepest Vajay ültette a fülembe.-Hozzám írt utolsó levelében 2009.Karácsonyán "Paleológ" Polixenával való gondjait vetette fel,és én el nem tudtam képzelni,hogy ő hol is kapcsolódik hozzám.
Mégegyszer köszönöm,hogy felhívta figyelmemet és becsatolta Di Tocco Polixenat.
Problémám van ítt még.
Vajay a hozzám írt utolsó levelében 2009.dec.21. Jaksich Istvánné-t nevezi "Paleologos"nak és hogy nem tudja hogy MIÉRT van ez a mellékneve,kutatásra mutat.
Namármost:
A Genin:
Jaksich Istvan neje Milica N.(szül1442)több semmi.
az ő fiúk az előbb említett Mark(neje Polixena N vagy Di Torro)
Vajon:
1.Vajay tévedett e 2009 beli levelében mikor Jaksich Istvánnéról beszél?
2.Vagy Pályi Gyula tévedett amikor Jaksich István+Milica fia MARK neje Polixena N-t nevezi(Vajay után!)Di Torronak?
Szerintem a megoldás a Vajay gyüjteményben van Fehérvárcsurgón(Károlyi kastélyban van a gyüjteménye)
Vagy Budapesten:Ráday Ref Ltárban(Daróczi Zoltán gyüjteményében)
Kedves Ferenc!
Nem tudná megadni esetleg Pályi Gyula(a Vajay nekrológ szerzője 2010ben) elérhetőségét nekem?
1-2 helyről már hallottam őt emlegetni,hogy törénelmi nagyságokról írt újságokba.
-
Ha érdekli Ferencet és megadná e-mailjét szívesen elküldeném Polixena Di Torro utódairól készített kis rokonsági táblázatomat sok fényképpel(benne Vajay Szabolcs,én stb)
az én e-mailem:bakaymaria@gmail.com
üdvözlettel
Mária
Kedves Mária!
Szerepel a budapesti telefonkönyvben 1 Pályi Gyula Dr., házszám nélkül, a Meredek utcában, irányítószáma 1124. Telefonszáma: 319-1824. Remélem ő lesz az.
Az én egyik e-mail címem: maarferencgeza@gmail.com
Előre is köszönettel: Ferenc
Kedves Ferenc,
köszönöm szépen.
Közben azt hiszem ráakadtam a témára.
Turul 1905 és 1907 Brankovics rokonság. Tocco Lénárd és Brankovics Milica a felesége 1446ban,ők valószinüleg nagyszülők,még kinyomozom.
Hisz Vajay neveltje vagyok,hiába nem mondott itt semmit.Utól akarom őt érni és talán menni is fog
Ettől függetlenül lehet majd hogy Pályi Gyulát is megkeresem majd,hogy mely Jaksichot(apát vagy fiut?)mondhatta irhatta?alapdokumentumként Vajay vagy Wettstein Hansi bátyám,hisz velem 2009.dec 21 Vajay csak Jaksich nét közölt(keresztnevet a férfinál el is írhatta)
sok köszönet a felvetésért és a további segítségért
Mária